Pet dana neometano parkirao na mjestu rezerviranom za vozilo MUP-a, evo što o tome kažu policija i komunalci

Kako je to uopće moguće, pitate se možda!?


Pet dana zaredom, čitatelj nam javlja, je vozilo kojem tamo nije mjesto bilo parkirano u Ulici Domovinskog rata, točnije ispred zgrade Županije splitsko-dalmatinske. Mjesto je inače rezervirano za vozila MUP-a. Navodno su građani o svemu obavijestili komunalno redarstvo, kao i policiju, no čini se da – nisu reagirali.


Poslali smo upit splitskoj policiji o tome imaju li saznanja o parkiranom vozilu, baš kao i komunalnom redarstvu.

Iz policije su izašli na teren, no čini se da u tom trenutku – vozilo više nije bilo tamo.

“Obavili smo provjere na terenu u ulici Domovinskog rata kojom prilikom na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila MUP-a RH nije zatečeno nikakvo parkirano vozilo, dok je na susjednom mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom zatečen parkiran osobni automobil koji je odmah preparkiran, a vozač sankcioniran”, odgovorili su nam iz policije.

Komunalci su bili nešto opširniji. Evo što su nam odgovorili.

“Prekršaji zaustavljanja ili parkiranja vozila na rezerviranim mjestima (osim za vozila osoba s invaliditetom), kao i način postupanja u navedenim slučajevima nisu propisani odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U tom dijelu odredbama članka 5. istog Zakona, lokalnim jedinicama uprave i samouprave dana je mogućnost da uređuju promet na području svoje nadležnosti, uz prethodnu suglasnost ministarstva nadležnog za unutarnje poslove.Sukladno tome, zaustavljanje ili parkiranje vozila na rezerviranim mjestima predmet je ugovornog odnosa lokalne uprave i zakupca parkirnog mjesta, kao i način osiguranja pristupa tom mjestu (onemogućavanja parkiranja branikom, pomičnim zaprekama i sl.) za ostale sudionike u prometu. Ukoliko na predmetnom parkirnom mjestu, izgrađenom na javnoj prometnoj površini, nema zapreke za parkiranje neovlaštenih osoba, nema mogućnosti primjene odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, osim što ovlašteni korisnik mjesta ima mogućnost od nadležne službe tražiti premještanje predmetnog vozila. Na sve postupke u tome se slučaju primjenjuju odredbe Zakona o obaveznim odnosima.

Isto je navedeno u naputku Ministarstva unutarnjih poslova.” 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime