Podijelite

Za najboljeg igrača polufinale utakmice s Engleskom proglašen je strijelac prvog i asistent za drugi pogodak Hrvatske, Ivan Perišić. Dan kasnije, dojmovi su se malo slegli, a Perišić je presretan što će u finale baš s Francuskom. Evo što kaže o utakmici i finalnom dvoboju koji slijedi u nedjelju.

– Bila je to uistinu teška utakmica, svi znamo što polufinale SP-a znači za malu zemlju poput Hrvatske. Opet smo slabije ušli u utakmicu, ali smo opet pokazali karakter te nadoknadili zaostatak. To prije nismo imali. – kazao je i nastavio:

– Moj se pogodak dogodio u ključnom razdoblju drugog poluvremena, kad smo počeli dominirati, a kod drugog gola proslijedio sam loptu glavom i Mandžukić se našao na pravom mjestu. Međutim, rekao sam mnogo puta da nije važno tko zabija, nego da Hrvatska pobjeđuje.

Zahvalio je svim navijačima.

– Hvala svim navijačima koji su nas došli bodriti u Moskvu, kao i svima onima koji nas podržavaju u Hrvatskoj. To je nešto nevjerojatno.

Prisjetio se i Francuske 1998. godine.

– Bio sam u svom Omišu kada smo igrali polufinale s Francuzima, navijao sam u hrvatskom dresu i sanjao o trenutku da budem ovdje, igram za svoju zemlju i postignem neki od odlučujućih pogodaka.

Presretan je što će Hrvatska u finalni obračun baš s Francuskom.

– Otišao sam u Francusku sa 17 godina, naučio sam jezik i imam lijepe uspomene iz tog životnog razdoblja. Nitko sretniji od mene što sada imamo priliku u finalu igrati s Francuskom. Majka mi je rekla prije početka turnira da misli da će u finalu igrati Francuska i Hrvatska, i sada ćemo vidjeti tko će pobijediti. Gledali smo skoro sve francuske utakmice – u skupini su igrali koliko im je trebalo, a pravu snagu pokazuju u drugom krugu. Protiv Belgije su stajali dobro u obrani, usredotočili se na protunapade, a ne bih izdvajao pojedince – svi igraju u odličnim klubovima, a vodi ih vrhunski trener.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime