Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava danas će na konferenciji za medije u 11 sati objaviti da odlazi iz HDZ-a, a s njim će otići, tvrde neslužbeni izvori, i nekoliko HDZ-ovih gradskih vijećnika.

Neslužbene informacije kažu da s Penavom odlazi i dio istaknutih HDZ-ovaca iz vukovarskog HDZ-a, javlja N1. Nakon izlaska iz te stranke, Penava bi mogao dogovoriti prelazak Miroslavu Škori, odnosno njegovom Domovinskom pokretu.

Podsjetimo, Ivan Penava prošloga je tjedna potvrdio da razgovara s Domovinskim pokretom. Odluku bi trebao donijeti, tada je rekao, u idućim danima.

Penava napao Plenkovića, ovaj mu odgovorio

U utorak se Andrej Plenković, nakon sjednice Kluba HDZ-a, obratio novinarima i nabrajajući uspjehe HDZ-ove vlade između ostalog je istaknuo tvrtku Borovo u Vukovaru za koju je rekao da radi isključivo zahvaljujući pomoći vlade, dodavši: “Šaljem time poruku gradonačelniku Vukovara.”

Istoga dana, Penava je održao konferenciju za novinare na kojoj je reagirao na poruku premijera Andreja Plenkovića.

“Borovo je u državnom vlasništvu i za njegovo stanje odgovorna je ova vlada kao i prethodnih 13, poruka premijeru je da ova vlada i država postoji prije svega zahvaljujući angažmanu Vukovara i stradalnika grada Vukovara i da to nikada ne zaboravi ni on ni druga vlada koja ima doći, a prijetnje tipa “lezite dolje” za Vukovarce su stvar prošlosti”, rekao je tom prigodom Penava.

Njegovu izjavu komentirao je odmah potom Plenković.

“Nismo razgovarali, teško mi je protumačiti da zbog izjave kada nabrajate situacije poput Agrokora ili Borova možete nešto nazvati prijetnjom, treba biti kreativan u smislu slušanja i percepcije, nisam to namjeravao niti je bilo tko tko dobro sluša to mogao čuti”, rekao je Plenković i dodao kako je Penava član HDZ-a te da ne zna ima li druge ideje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime