Papa Franjo: “Svi koji govore o Božjim osvetama neka provjere svoje duhovno stanje”

"Cinični i nemilosrdni Bog ne postoji"


Zbog snažnog išijasa, papa Franjo nije održao zaključnu godišnju molitvu Tebe Boga hvalimo (Te Deum) 31. prosinca 2020. u bazilici sv. Petra, te nije 2021. godinu započeo misom na svetkovinu Marije Majke Božje kada se obilježava Svjetski dan mira. No, u 12 sati 1. siječnja Franjo je iz papinske biblioteke apostolske palače održao molitvu angelusa (Anđeoskoga pozdravljenja) nakon koje je svima poželio sretnu i vedru 2021., piše Večernji.


Problemi sa zdravljem

Da zbog išijasa Franjo neće biti u bazilici na kraju prošle i početku nove godine izvijestio je šef ureda za tisak Svete Stolice Matteo Bruni. Dakako odmah je ne samo na društvenim mrežama već i u nekim medijima sklonima senzacionalizmu, pokrenuta rasprava o zdravstvenom stanju pape Franje, pa je bilo i onih koji su predviđali njegovu ostavku. No, Franjo je tijekom angelusa demantirao sve teoretičare zavjere svojim dobrim izgledom. Molitvu Te Deum u bazilici sv. Petra održao je kardinal Giovanni Battista Re, dekan Kardinalskog zbora, a misu 1. siječnja služio je državni tajnik kardinal Pietro Parolin. Homiliju koju je Franjo pripremao za tradicionalnu molitvu Te Deum pročitao je kardinal Re.

– Cinični i nemilosrdni Bog ne postoji – poručio je Franjo u homiliji. Bog koji bi “žrtvovao ljudska bića za neki veliki plan, možda i bolji od mogućeg, nije zasigurno Bog koji nam je otkrio Isusa”, poručio je Franjo i time odgovorio svima, a među njima ima i svećenika, koji govore kako su pandemije i potresi Božja osveta. Oni koji govore o Božjim osvetama možda bi se više trebali zamisliti nad vlastitim držanjem i duhovnim stanjem.

“Kultura skrbi kao put mira“

Franjo je u poruci za 54. Svjetski dan mira, koji se uvijek obilježava 1. siječnja, pod naslovom “Kultura skrbi kao put mira“, napisao da su mir i odgoj za pomoć i skrb put za suzbijanje kulture ravnodušja, odbacivanja i sukoba. Tijekom obraćanja 1. siječnja papa Franjo poželio je da ovo bude vrijeme ljudskog i duhovnog rasta kako bi se prevladale podjele i u kojem ćemo se svi osjećati braćom. Neka ovo bude vrijeme stvaranja, a ne uništavanja, brige za druge i stvoreno. A, upravo je tomu, brizi za druge i za stvoreno, posvećena ovogodišnja poruka mira.

– Bolni događaji koji su označili hod čovječanstva u prošloj godini, posebno pandemija, uče nas koliko je važno zanimati se za probleme drugih kako bismo podijelili s njima njihovu zabrinutost – kazao je Franjo tijekom angelusa i naglasio kako je upravo to put koji nas vodi k miru.

Moja reakcija na članak je...
Vau
8
Haha
0
Hagić
6
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Da, dragi Bog ne kažnjava , On Ljubi nas sve i dalje nosi križ naš! Nas kažnjava zlo, a tu je kriv samo “čovijek”, jer Boga odbacuje i okreće se đavlu! A taj isti đavao s obje šape prima ga i razbija tikve o glavu ne samo njegovu, nego svih nas, jer mu se sluge dobrovoljno predaju i njega izabraše za svoga “zaštitnik”,a usput mu vrata otvoraiše na sve nas, jer oni žive među nama, kako u Crkvama, tako i u državama! Što je najgore, mi se dičimo lažnim krilaticama, vjerujući da je kraljestvo sotone tojest komunizam pao!Ne, nije pao,nego je procvjetao i njegovi članovi uvukoše se devedesetih kako u Crkve, tako i države. Svjedoci smo i danas, da su na vlasti, kao što su to bile i prija! U Crkvama zauzeli su prve redove ti isti sljedbenici Marksa,Staljina ,Tita itd., i za njih su otvorena vrata i sve poluge moći kako državnih tako i religioznih ustanova, s tim da je prije taj teret bilo lakše nositi, jer se znalo da to čine diktatori i bezbošci. Danas se uvukoše, odnosno zamotaše u “demokraciju i vjeru”, vladaju ka i prija, polugama diktature laži i “demokracije”, a imadu i svoje pristaše u svim Religijama kao i prije! Mi smo za njih i njihovu svitu sklave da se oni iživljavaju na nama kao i dosada, u ime zakona. Danas ti ateisti zamotani u vjeru,ka mumije u platno,misle da smo mi njihove prćija, ili pudlice u njihovu privatnom vlasništvu! ETO TO SU TI , BEZBOŠCI I DIKTATORI SATANA, koji danas razapinju nas,kao što su nekad irudi razapeli Krista!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime