Već smo u više navrata napisali kako rukometašice Splita 2010 ne znaju igrati bez pravih sportskih drama.

Dramatično je bilo i u nedjelju navečer na Gripama u 4. kolu Prve HRL za žene. Nakon što su gošće iz Dugog Sela vodile skoro cijelo prvo poluvrijeme, a zatim i dio nastavka, na kraju ja bilo 27:25 za Splićanke.

Koliko fizička priprema znači, pokazale se i u ovoj utakmici, kao i protiv Murvice, kada igračice iz Crikvenice na svom terenu nisu mogle više mrdati, kako se približavao kraj utakmice. Tako je bilo i sada, na Gripama.

– Pa, iako smo dugo gubile, nisam uopće sumnjala u pobjedu. Samo sam čekala kada će naše krenuti. One imaju force, a bogme i dosta dobru igru. Ispada da im je ponovno prvo poluvrijeme bilo za zagrijavanje i traženje igre – kazala nam je nakon utakmice Silvana Bonković, tajnica ŽRK-a Split 2010, inače rukometna veteranka.

 

Prvo poluvrijeme utakmice na Gripama završilo je 11:11, a onda su se u nastavku rukometašice Dugog Sela pokušale odlijepiti. Ipak , sve što su napravile bilo je 11:13, te 13:14. A zatim su krenule igračice Splita 2010…. Nakon izjednačenja, počele su voditi, pa je vrlo brzo bilo 21:17, te 25:22.Gošće iz Dugog Sela nisu se uspjele ozbiljnije približiti, tek na 26:24.U završnici je dosta došao do izražaja trenerski rukopis odličnog kormilara Nenada Alfirevića, koji je u suradnji sa svojim pomoćnicima Blaženkom Širinić i Mirkom Bašićem znao koje izmjene treba napraviti, te što učiniti da ni u jednom trenutku ne bude panike.

S takvom staloženom igrom, svoju je ekipu odveo do 27::25 i nova dva značajna boda koja su ŽRK Split 2010 pozicionirali na sami vrh ljestvice. Ono što je vidljivo, je očita uzlazna putanja najmlađe ekipe Prve Hrvatske rukometne lige za žene.

Najviše pogodaka za Split 2010, njih jedanaest, postigla je odlična Justina Stojanov, šest je zabila Ana Buljan, četiri Venera Surjan, dva Klara Birtić, te po jedan Margarita Škarić, Lucija Ercegović, Ljubica Plazibat i Klara Kalajžić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime