Surfer Goran Jablanov, slovenski profesor tjelesnog odgoja uspio je preživjeti 25 sati u olujnom moru. Za njim se tragalo od ponedjeljka nakon što je nestao u moru ispred Umaga, a pronađen je u Italiji. Tijekom noći i dana u moru je prešao četrdesetak kilometara.

“Koliko znam on je odlično. Tog surfera znaju moji prijatelji pa tako sam i ja saznao da je nakon pregleda u Tršćanskoj  bolnici pušten kući. Uspio je sam izaći iz mora na obalu nakon 25 sati, a odmah su mu iz obližnjeg kafića u mjestu Sistiana, pomogli da dođe malo sebi. Imao je tek nekoliko porezotina, jednu šlapu na nozi i tražio je telefon. Odmah je znao svoje ime i prezime, nije bio dezorijentiran, a telefonom se javio svojoj supruzi da je živ. Čak nije bio niti pothlađen, iako je toliko bio u moru. Dobro je i već je mogao ići na posao, ali sigurno danas slavi” ispričao je surfer Oliver Biljman iz Umaga, piše 24sata.

Nadodaje da se i preko 30 godina bavi surfanjem, a ispričao je da unatoč oluji more nije bilo prehladno.

“More je idealno, a osim toga imao je zaštitno odijelo od 5 mm koje ga je štitilo. Nemate vi u tom trenutku puno vremena za razmišljanje, morate odmah djelovati i javlja se nagon za preživljavanjem. Ako je i imao imalo vremena razmišljati o sebi, to je kratko trajalo jer more ne pita, moraš se koncentrirati i preživjeti”, ispričao je za 24sata.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime