Ovo je portret viteza Željka Reinera kojeg ste platili 40 tisuća kuna

Jeste li zadovoljni kako je potrošen vaš novac? Ili biste, da vas se uopće pitalo, radije kupili zaštitnu opremu vatrogascima?

Funkcija predsjednika Hrvatskog sabora, osim ugleda, zaštite i bogovskih primanja, sa sobom nosi i pravo na službeni portret.


Likovni prikazi predsjednika Sabora izloženi su u “dvorani portreta”, odnosno u dvorani Ante Starčevića. Na zidu te dvorane uskoro će se naći još jedan uradak – portret akademika Željka Reinera, desetog predsjednika Hrvatskog sabora, piše portal 100 posto.

Portret je djelo akademskog slikara Vlade Jakelića koji već dulje vrijeme surađuje s Hrvatskim saborom, pa je isti posao obavio i za predsjednike Sabora Vlatka Pavletića i Vladimira Šeksa.

Jakelić je posao obavio prema ugovoru o autorskom djelu, a slika je hrvatske građane koštala četrdeset tisuća kuna netto. Na slici je Željko Reiner u sjedećem položaju, a pažnju privlači velika knjiga s natpisom Tuđman. Uz Tuđmanovu, na polici s knjigama nalaze se i knjige “Krist u duhovnoj hrvatskoj poeziji”, u kojoj je objavljena i jedna pjesma Željka Reinera, kao i knjiga o čuvarima jeruzalemskog groba, javlja 100 posto.

Jeste li zadovoljni kako je potrošen vaš novac? Ili biste, da vas se uopće pitalo, radije kupili zaštitnu opremu vatrogascima?


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0