Ovaj dalmatinski otok je krenuo ozbiljno – Idemo ga očistiti od plastike!

Kako bi se ostvario, projekt treba vašu pomoć

Društvo istraživača mora 20 000 milja prijavilo je projekt “Clean Shorelines for SILBA” koji je prošao prvi krug, a za drugi krug otvoreno je javno glasovanje.


Projekt je prijavljen na natječaj objavljen od strane EOCA European Outdoor Conservation Association i prošao je prvi krug za financiranje. Kako bi se ostvario, projekt treba vašu pomoć, piše Pokret otoka.

Više o projektu ”Clean shorelines for SILBA”

“Silba shines with clean shorelines!” je multidisciplinarni projekt čiji je glavni cilj ublažiti prijetnje morskom okolišu i organizmima na području Silbe od eminentnog problema –  plastičnog otpada u moru. Otok Silba mali je otok na Jadranu koji privlači ljubitelje prirode i okolišta te entuzijaste boravka na otvorenom  zbog svoje ljepote, jednostavnosti života i očuvane prirode. Opći cilj planira se postići sezonalnim akcijama čišćenja obale i podmorja otoka Silbe, osiguravajući održivo rješenje sakupljanjem morskog otpada na nepristupačnim mjestima te obrazovanjem i aktivnostima podizanja svijesti namijenjenim mještanima i posjetiteljima. Dopunske aktivnosti uključivat će istraživačke aktivnosti na vrućoj temi mikroplastike.

Za postizanje ovog cilja provodit će se interdisciplinarni pristup s više dionika i stručnjaka koji će prenijeti znanje ljubiteljima Silbe. Sredstva će se koristiti za potporu akcijama čišćenja, za edukativne radionice i istraživanja, za malu infrastrukturu koja će služiti kao održivo rješenje te za poučnu stazu za posjetitelje.

ZA PROJEKT GLASAJ OVDJE

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime