Povjerenstvo Grada Šibenika zaprimilo je dvije ponude za kupnju šibenskog nogometnog kluba, javlja ŠibenikIN.

Ponuda grupacije iz Kolumbije, Football Smart International d.o.o., prihvaćena je danas od strane Povjerenstva. Kolumbijci su ponudili 751 tisuću kuna za klub sa Šubićevca, dok je potencijalni kupac iz Maroka, Galaxy Capital s.a.r.l., nudio 420 tisuća kuna.

Postupak otvaranja ponuda provelo je Povjerenstvo kojeg čini sedam članova: zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, pročelnici Slobodan Tolić, Tihomir Paškov i Ante Galić, pomoćnik pročelnika Ivica Živković, ravnatelj JU Sportski objekti Andrija Španja te predsjednik Zajednice sportova grada Šibenika Joško Jurić.

– Prijedlog sada ide na raspravu i glasanje na Gradsko vijeće, a na ponuđaču iz Kolumbije je da u međuvremenu osigura bankarsko jamstvo i suglasnost Ministarstva turizma i sporta – rekao je za ŠibenikIN Paško Rakić, dogradonačelnik Šibenika

Ako Gradsko vijeće, koje će se sastati polovicom rujna, donese Odluku o odabiru, tada Grad Šibenik mora tražiti suglasnost od Ministarstva. Kada se suglasnost dobije, onda će Grad tražiti uplatu 751.000 kuna te bankarsko jamstvo od kupca.

Nakon toga HNK Šibenik bit će u rukama novog vlasnika.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime