Otvorena tradicionalna Novogodišnja izložba u Fotoklubu Split

Izložba ostaje otvorena do 11. 1.


U Galerija fotografija Fotokluba Split otvorena je tradicionalna Novogodišnja izložba Fotokluba Split koja je ujedno i prvi kulturni događaj u Republici Hrvatskoj i šire u 2021. godini, a otvorila ju je Maja Prgomet, predsjednica Fotokluba Split.


Ove godine izložba se nije otvorila na Novu godinu iza ponoći, kao inače, nego je otvorenje bilo 1. 1. 2021. godine u 12 sati. Čast izlaganja na novogodišnjoj izložbi pripala je pobjednicima velikog natječaja ”Kultura u fokusu”. Projekt “KULTURA U FOKUSU” petu se godinu zaredom realizira kroz međunarodni fotografski natječaj na platformi mediapitch.com, a od ove godine aktualizira i popularizira na stranici kulturaufokusu.com.

Realizacija ovogodišnje Kulture u fokusu ostat će upamćena i zbog pandemije korona virusom. Izložba donosi pobjedničku seriju te fotografije dobitnika nagrada po kategorijama natječaja – Milana Šabića, Davora Puklaveca, Krunoslava Večenaja, Stipe Suraća, Zoee Šarlije, Dinka Neskusila, a ostale odabrane fotografije projiciraju se na video zidu.

Na natječaj ”Kultura u fokusu” pristiglo je 1438 fotografija, a stručni žiri (Draženka Jalšić Ernečić, Siniša Hančić, Krasnodar Peršun, Dženat Dreković i Mario Periša) izabrao je 100 najuspješnijih radova koji su vidljivi u različitim digitalnim inačicama virtualne šetnje po Sveučilištu Sjever a dostupni na stranici kulturaufokusu.com te u konačnici na sam početak nove godine i u realnom prostoru u Fotokluba Split što je ujedno prilika za novi početak i otvaranje šestog po redu natječaja koji se ove godine se odvija pod geslom:
“KORONA U KULTURI: KULTURA U FOKUSU 20:21”.

Izložba ostaje otvorena do 11. 1. 2021. godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
1
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime