OTOČANI U PROBLEMU Doktorica sa Šolte ne želi svoje pacijente cijepiti: “Korona je politički virus”

"Od cjepiva ćete oboljeti na mozak"


Neću vas cijepiti niti zapisati da ste voljni primiti cjepivo. To vam nije dobro. Od cjepiva ćete oboljeti na mozak. To su opravdanja koja svojim pacijentima navodno govori dr. Ljiljana Krželj s otoka Šolte kad od nje zatraže da se zapišu za cijepljenje protiv korona virusa.


Mještani otoka na kojem živi oko 1700 stanovnika suočeni su sa “zidom”. Cjepivo im liječnica navodno ne odobrava, a nitko joj se ne želi zamjeriti.

– Što ću napraviti? Moram li prebaciti karton? Tko će me cijepiti? – pitaju se mještani. Navode mještana potvrđuje i doktor medicine Davor Juričić, zaposlenik Hitne pomoći Split, Ispostava Šolta. Kaže kako je i sam nekoliko puta imao problema s doktoricom Krželj, piše 24 sata.

‘Korona je politički virus’

– I oni koji žive na Šolti, pa čak i oni koji imaju odabrane obiteljske liječnike u Splitu, ali su redovito na otoku, kažu mi: ‘Što ako me nešto zaboli, a u smjeni je dr. Krželj?’ Doktorica Senka Brajčić i ja uvijek uskočimo i kad nije naša smjena, čak i kad nije hitni slučaj, iako bi ljudi po proceduri trebali otići kod dr. Krželj. Svjesni su očigledno da tamo neće dobiti adekvatnu pomoć, a mi pokušavamo učiniti što možemo, ali to možemo napraviti 50 ili sto puta, ali ne možemo beskonačno… – priča nam dr. Juričić te dodaje kako mu je dr. Krželj jednom rekla da je korona virus zapravo “politički virus” i da ne postoji. Kaže nam i kako je nekoliko puta o dr. Krželj obavještavao nadređene.

Cijelu priču oko dr. Krželj i njezina odbijanja da cijepi pacijente zna i ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa. No priznaje kako je gotovo nemoćan.

– Iako jesam na neki način nadređeni doktorici sa Šolte, moje nadležnosti i mogućnosti kažnjavanja su limitirane. Recimo, prije nekoliko mjeseci je bila inspekcija te smo je kaznili zbog dolaska na posao u 7:50 sati, dok je radno vrijeme u ordinaciji trebala započeti u 7 ujutro. No za konkretne terapije ili nepropisivanje cjepiva, tu se radi o njezinoj stručnoj procjeni. E sad, samo dva tijela mogu dovesti to u pitanje, stručna Povjerenstva sastavljena od tri člana, bilo da je riječ o sudskim vještacima medicinske struke ili pak liječnicima imenovanim od strane naše Komore – potvrdio je dr. Rađa “probleme” na Šolti. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
23
Haha
4
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
6
Grrr
14
Molim?
3Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime