‘OSVJEŽENE’ PROSTORIJE PLANINARSKOG DOMA NA MOSORU: “Željno iščekujemo naše goste, nadamo se skorom otvorenju doma”

Zasukali su rukave te su u proteklim danima obnavljali i modernizirali prostorije doma


Raj za brojne izletnike, avanturiste i planinare je planina Mosor. Iz godine u godinu, sve više domaćih i stranih posjetitelja uživa u blagodatima svježeg zraka i čarobne prirode ove planine koja krasi splitsko zaleđe.


Upravo je ovo vrijeme lockdowna bilo idealno za obnovu i modernizaciju Planinarskog doma Umberto Girometta na Mosoru u kojem se mnogi izletnici opuštaju uz hranu i piće. Sada, zbog svima poznate situacije planinarski dom je zatvoren, ali volonteri i članovi HPD-a Mosor željno iščekuju ponovno otvaranje.

Zasukali su rukave te su u proteklim danima obnavljali i modernizirali prostorije doma.

– Već gotovo tjedan dana radimo, obnavljamo i moderniziramo prostorije Planinarskog doma. Osvježili smo prostorije blagovaonice i nas nekoliko radnika i mojih članova obitelji bilo je tu. U ovom vremenu lockdowna mi smo zatvoreni, ali sada nam je izvrsna prilika da dom potpuno opremimo i moderniziramo. Za sada nam ide jako dobro. Obnavljali smo blagovaonicu, čistili smo i radili na sanaciji. Nedavno smo montirali i novu peć u domu. Sada je dom izvrsno opremljen i s nestrpljenjem iščekujemo goste – kazao nam je domar Špiro Gruica.

– Tradicionalno smo u ovim vremenima uvijek imali dosta posjetitelja i avanturista. Naravno, gotovo uvijek ih imamo, pa čak i ljeti, otkriva nam Gruica u nastavku razgovora.

Kazuje nam da su iskoristili priliku te uz pomoć volontera, meštara, radnika i članova HPD-a Mosor odradili i ovaj posao gotovo do kraja.

– Moram se zahvaliti svim volonterima, našim meštrima i HPD-u Mosor uz čiju pomoć sve aktivnosti u Planinarskom domu odrađujemo. Očekujemo uskoro naše izletnike i vjerujemo da će ovo teško vrijeme uskoro proći, te da će naši izletnici uživati u osvježenim prostorijama doma – zaključuje domar Špiro.

Moja reakcija na članak je...
Vau
27
Haha
2
Hagić
5
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime