Poznati splitski restoran Zrno Soli, ove godine slavi 8. rođendan, te priprema veliku gastro priredbu idući tjedan, i to u trajanju od 7 dana (25. veljače -do 3. ožujka), a obilježit će ga veličanstvene večere & ručkovi, specijalni kuhari i slastičari iz Lijepe Naše, ali i šire ...
Nastupit će Tea Mamut, Marko Gajski, Hrvoje Zirojević, Braco Sanjin, obitelj Zigante, Nihad Mameledžija, te mladi lavovi dalmatinske gastronomije Mate Sučić (Campanelo), Duje Kanajet (Šug) i Toni Klarić (Vepar).
Svaku večer posebna pratnja će biti izražena uz najbolja hrvatska vina, te je zagarantirano gastro druženje uz lagane note klavira & saksofona.
U nastavku donosimo rođendanski program restorana ... Zrno Soli:
ROĐENDANSKI PROGRAM ... ZRNO SOLI (25.02.-03.03.)
ponedjeljak, 25.02.
Gost chef: Chef Marko Gajski & pastry chef Tea Mamut
Tema: riba, puževi & crna svinja uz kraljicu slatkog ČOKOLADU
Vinarija: Krajančić & Bire
utorak, 26.02.
Gost chef: Hrvoje Zirojević & Braco Sanjin
Tema: Dalmacija u mom oku
Vinarija: Degarra & Medea
srijeda, 27.02.
Gost chef: mladi lavovi dalmatinske gastronomije
Mate Sučić CAMPANELO
&
Duje Kanajet ŠUG
&
Toni Klarić VEPAR
Tema: Materina spiza
Vinarija: Kolarić
četvrtak, 28.02.
Gost chef: Bojan Gržentić
Obitelj Zigante
Tema: tartufi – ponos Istre
Vinarija: Zigante
petak, 01.03.
Gost chef: Hrvoje Zirojević
Tema: bakalar na 100 načina
Vinarija: Božo Metković
subota, 02.03.
Gost chef: Nihad Mameledžija
Tema: hercegovačke delikatese uz ZS pogled od milijun dolara
Vinarija: AG Vasilj Carska vina
nedjelja, 03.03.
Gost chef: Nihad Mameledžija
Tema: tradicionalna sarajevska meza
Vinarija: AG Vasilj Carska vina