OSLONAC KAD TREBA Radovi napreduju: Objekt Četiri palme poprima svoje obrise


Građevinski radovi na objektu „Četiri palme“ u Šimićevoj ulici, započeti koncem listopada prošle godine, napreduju u skladu s dinamičkim planom. Trenutno se betoniraju zidovi prizemlja, sljedeći tjedan će se podizati prvi kat nove zgrade, a svi betonski radovi planiraju se završiti do početka travnja. Tako će konačno od ove jeseni štićenici Dječjeg doma Maestral koji s 21 godinom napuštaju tu ustanovu te roditelji čija se djeca liječe u splitskom Kliničko-bolničkom centru imati osiguran smještaj.


Naime, prema projektu, postojeći objekt uz približno jednake tlocrtne gabarite rekonstruira se u zgradu koja će uz prizemni dio imati još tri kata. Bit će to građevina s osam stambenih jedinica: šest garsonijera i jednim trosobnim stanom namijenjenim bivšim štićenicima Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladima nakon navršene 21. godine koji napuštaju sustav institucionalne skrbi i na taj način ostaju bez osiguranog smještaja. Uz to imat će i jedan deveterosobni stan s osam dvokrevetnih soba za roditelje/skrbnike teško oboljele djece bez prebivališta u gradu Splitu, čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split.

Izvođač radova je tvrtka MP Beton d.o.o. iz Solina, ukupna vrijednost projekta je 5,8 milijuna kuna, od čega je iz Europskog kohezijskog fonda osigurano 4,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
6
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime