Posljednja utakmica 2. kola HT Prve lige derbi je Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu. Domaćini su u prošlom kolu remizirali sa Slaven Belupom, a Hajduk je uvjerljivo svladao Istru na svom terenu. U međuvremenu je Igor Tudor svoje nogometno putovanje nastavio u Italiji, a Hari Vukas je sa samo jednom intervencijom u sastavu zasjeo na klupu.

Prva je akcija na utakmici pripala Osijeku, Igor Silva spustio je loptu za Žapera, no lopta se od bloka odbila u korner. U 9. minuti Hajduk je posložio svoju prvu akciju, Caktaš je dodao Todoroviću, no njegov oštar centaršut prošao je pored gola.

Četiri minute kasnije Beljo se umjesto dodavanje Kleinheisleru odlučio na udarac, pored gola. S druge je strane Gyursco snažno opalio s 20-ak metara, ali lopta je također prohujala pored gola. U 20. minuti Hajdukova je obrana loše reagirala, Beljo je krenuo na kratku loptu prema Posavcu i u tom klizećem startu zaradio žuti karton.

Hajduk je u 34. minuti poveo iz prekida: Gyurcso je iskosa ubacio u peterac gdje je Jairo bio najviši u skoku za 0:1. Nisu prošle niti dvije minute, a Bijeli su povećali vodstvo na 0:2. Lončar je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a precizan je izvođač s bijele točke bio Caktaš. U 40. je minuti Silva zapucao, nije bilo potrebe za Posavčevom intervencijom. U 43. minuti Kleinheisler izvrsno ubacuje iz slobodnog udarca, a Jugović dobro reagira kao prije toga Jairo i zabija glavom za 1:2 pored uspavane Hajdukove obrane. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

Osijek: Ivušić – Igor Silva, Lončar, Majstorović, Talys – Kleinheisler, Jugović, Žaper, Pilj – Ndockyt, Beljo

Klupa: Barešić, Tomelin, Erceg, Lopa, Grezda, Bočkaj, Špoljarić, Grgić, Todoroski

Hajduk: Posavec – Todorović, Ismajli, Vušković, Čolina – Jradi, Jurić, Čuić – Caktaš – Jairo, Gyurcso.

Klupa: Sentić, Dimitrov, Nejašmić, Mujakić, Jakoliš, Brnić, Dolček, Tahiraj, Pršir

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime