Posljednja utakmica 2. kola HT Prve lige derbi je Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu. Domaćini su u prošlom kolu remizirali sa Slaven Belupom, a Hajduk je uvjerljivo svladao Istru na svom terenu. U međuvremenu je Igor Tudor svoje nogometno putovanje nastavio u Italiji, a Hari Vukas je sa samo jednom intervencijom u sastavu zasjeo na klupu.

Prva je akcija na utakmici pripala Osijeku, Igor Silva spustio je loptu za Žapera, no lopta se od bloka odbila u korner. U 9. minuti Hajduk je posložio svoju prvu akciju, Caktaš je dodao Todoroviću, no njegov oštar centaršut prošao je pored gola. Četiri minute kasnije Beljo se umjesto dodavanja Kleinheisleru odlučio na udarac, pored gola. S druge je strane Gyursco snažno opalio s 20-ak metara, ali lopta je također prohujala pored gola. U 20. minuti Hajdukova je obrana loše reagirala, Beljo je krenuo na kratku loptu prema Posavcu i u tom klizećem startu zaradio žuti karton.

Hajduk je u 34. minuti poveo iz prekida: Gyurcso je iskosa ubacio u peterac gdje je Jairo bio najviši u skoku za 0:1. Nisu prošle niti dvije minute, a Bijeli su povećali vodstvo na 0:2. Lončar je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a precizan je izvođač s bijele točke bio Caktaš. U 40. je minuti Silva zapucao, nije bilo potrebe za Posavčevom intervencijom. U 43. minuti Kleinheisler izvrsno ubacuje iz slobodnog udarca, a Jugović dobro reagira kao prije toga Jairo i zabija glavom za 1:2 pored uspavane Hajdukove obrane. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

Nastavak je počeo izmjenama, kod domaćina su izišli Beljo i Pilj, a ušli Erceg i Bočkaj. Prva prilika u nastavku pripala je Hajduku, Gyurcso je išao sam na Lončara, ali pucao je preko gola. Četiri minute kasnije Gyurcso i Jairo pokušali su podvaliti loptu za Caktaša, no domaća ih je obrana blokirala. Posavec je potom požutio zbog sporog ispucavanja. U 59. je Čuić zapucao sa 17 metara, lopta je završila u bloku. Minutu poslije Čolina je pokušao iskosa, a lopta je završila u korneru. U 64. minuti Bijeli su mogli povući kontru, no Gyurcso je loše odigrao povratnu loptu. Jairo je u 67. zaradio žuti karton zbog neopreznog starta.

U 72. minuti iz igre izlaze Ndockyt i Kleinheisler, a ulaze Lopa i Grezda. Tri minute kasnije mijenjao je i Vukas, iz igre su izišli Todorović, Čuić i Čolina, a ušli Jakoliš, Nejašmić i Dolček. Jairo je već nekoliko puta u drugom poluvremenu pokazivao da ne može nastaviti igrati, no Vukas ga je povukao tek u 84. i zamijenio Mujakićem. Kod domaćih je izišao Žaper, a ušao Špoljarić.

Tri minute kasnije Špoljarić je požutio u sudaru s Ismajlijem. Vukas je krenuo zatvarati utakmicu, u 87. je Dimitrov zamijenio Caktaša. Zatim je žuti karton zaradio i Jurić zbog guranja Silve.

U trećoj minuti sudačke nadoknade sjajna prilika za Jugovića nakon Bočkajeva ubačaja, no njegov je udarac glavom prošao pored gola, što je ujedno bila i posljednja velika prilika na utakmici.

Hajduk je naposljetku osvojio sva tri boda u utakmici koja je obilovala pogreškama na objema stranama i festivalom prekršaja u drugom poluvremenu.

Osijek: Ivušić – Igor Silva, Lončar, Majstorović, Talys – Kleinheisler, Jugović, Žaper, Pilj – Ndockyt, Beljo

Klupa: Barešić, Tomelin, Erceg, Lopa, Grezda, Bočkaj, Špoljarić, Grgić, Todoroski

Hajduk: Posavec – Todorović, Ismajli, Vušković, Čolina – Jradi, Jurić, Čuić – Caktaš – Jairo, Gyurcso.

Klupa: Sentić, Dimitrov, Nejašmić, Mujakić, Jakoliš, Brnić, Dolček, Tahiraj, PrširKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime