Osejava je naša! održala prosvjed u Makarskoj: “Cijeli grad je taoc tih megalomana”

Prosvjedovalo se jutros u MakarskojDanas je u Makarskoj održan još jedan u nizu prosvjeda, u organizaciji Udruge za održivi razvoj “Osejava je naša!” Riječ je o udruzi koja se bori protiv betonizacije grada.

“Putem društvenih mreža saznali smo da je gradsko zemljište ispred hotela Osejava navodno prodano spomenutom hotelu, stoga smo uputili upit Gradu s obzirom da nema javno dostupnih informacija o prodaji/ustupanju tog zemljišta”, objavili su na svojoj Facebook stranici jutros, a nakon toga je održan prosvjed.

“Živim u blizini tog mjesta koje je kupljeno ilegalno. Ne znam kako je kupljeno, ali u posljednje vrijeme stalno miniraju. Ali ne miniraju svoj prostor nego Osejavu. Svi smo ugroženi tim miniranjem. Kuće smo gradili prvenstveno radi toga da imamo sportski centar u blizini, bolnicu, radi mira i svježeg zraka. Cijeli grad je taoc tih megalomana koji ne vide vrijednosti života nego vrijednost novca”, kazao nam je jedan od mještana, nezadovoljan što se uništava prirodna ljepota, kao i činjenicom da Makarani neće imati što ostaviti svojoj djeci.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
5Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime