“Organizatori Ultre mi duguju čak 400 tisuća kuna”

Vlasnik Pirotehnike Mirnovec nije jedini koji optužuje, a neki su se pak naplatili preko zadužnice

Prošlogodišnje izdanje festivala Ultra iza sebe je, čini se, uz mnoštvo zabave ostavilo i dugovanja. Tako barem tvrde vlasnici nekoliko tvrtki, koji kažu kako su svoj novac dobili tek nakon što su aktivirali zadužnicu ili uopće nisu dobili cijeli iznos, premda ga uporno traže već godinu dana, piše Jutarnji list.


Većina onih koji potražuju sredstva od prošlogodišnjeg organizatora Nikole Bušljete, vlasnika tvrtke Adria MM produkcija, nije bila raspoložena za razgovor. Dok se neki nadaju kako će i ove godine dobiti posao, drugi se boje negativnog publiciteta. Tako vlasnik tvrtke Eldra d.o.o., koja se bavi iznajmljivanjem profesionalne audio, video i rasvjetne opreme, Igor Dražić, kojeg se spominje kao jednog od onih koji se nisu uspjeli naplatiti, nije bio raspoložen za razgovor. Tvrtka Fest d.o.o, koja iznajmljuje pozornice, navodno se naplatila preko zadužnice, zbog koje su bili blokirani nekoliko tjedana. Direktor tvrtke Darko Tuček negira bilo kakvu blokadu, no o dugovanjima i zadužnicama nije želio govoriti. Oni koji su bili raspoloženi za razgovor rekli su nam samo kako se boje da svoj novac nikada neće vidjeti, ali da ne žele izlaziti s tim u javnost jer se boje da bi im to moglo štetiti poslu, piše Jutarnji list.

‘Nemoćan sam’

Među onima koji se nisu do kraja naplatili je i tvrtka Mirnovec. Vlasnik te tvrtke Franjo Koletić jedini je odlučio javno istupiti – kaže kako mu je Bušljeta za vatromet platio oko 200 tisuća kuna, no ostao mu je dužan još 400 tisuća. Svoj novac, prilično je siguran, nikada neće vidjeti.

– Država me ne može zaštititi i zapravo sam nemoćan. Tvrtka Adria MM je navodno u blokadi, a kad sam Bušljetu pitao za ostatak novca, rekao je kako nije on ni za što kriv, da tuži druge ljude i da mu je žao. Ja od svega toga nemam ništa – pošteno sam odradio posao i nisam plaćen, a nije riječ o malom iznosu – kaže Koletić za Jutarnji list.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0