Hajdukov trener Siniša Oreščanin komentirao je današnju Hajdukovu domaću pobjedu nad Istrom.

Vidjeli ste, bila je prava prvenstvena utakmica. Bilo je to teških 90 minuta jer nam je utakmica bila iznimno bitna. Željeli smo na kraju jeseni pobijediti i mislim da je to najveća vrijednost ove utakmice.

Dojam je da ste prodisali nakon zamjena.

– Istina, zamjene su utjecale na tijek igre. Promijenili smo geometriju s Ivanovskim i Barijem, mislim da su nam donijeli ono što nam je falilo u prvom poluvremenu. Prije svega su to dubinske kretanje, protivnik nam je bio zatvorio sredinu. Vrijeme nam fali i ubuduće ćemo više raditi na tome. Svaki sljedeći protivnik će nam doći s ovakvim gradom. Svakako, u prvom poluvremenu nam je falilo konkretnosti.

Kada je ušao Mirko, prodisali smo i korigirali smo kretnju. Dobili smo smisao igre koji smo htjeli od početka.Na Dinamo idete bez Juranovića i Ivanovskog. Dojam je da su lako dobili kartone.

– To mi je najveći žal iz ove utakmice. Žao mi je, ali koga nema, bez njega se može. Nakon teškog tjedna, dobit ćemo nešto dana za treniranje, da se rekuperamo i posložimo. Pobjeda mi je bila bitna tim više jer se dogodila manje od 48 sati od Osijeka. Nemamo što zamjeriti igračima, čestitao sam im nakon utakmice i rekao da ovakvi preokreti donose samopouzdanje i koheziju.

Momčad nije odustala nakon 0-1, druga optimistična točka je ustrajanost ekipe, a treća fizička pripremljenost.

– Od prvog dana kada sam došao, na treningu sam vidio motivaciju i želju momaka da poprave sliku o sebi. Mislim da su, bez obzira na rezultat u Osijeku, to pokazali. Imamo jako puno stvari za popraviti. Što se tiče kontrole utakmice, bilo je tu i nervoze i tehničkih pogrešaka, no sve se do da popraviti.

Koliko vam znači što su vas nakon golova igrači poput Caktaša pozdravili i proslavili s vama?

– Znači puno i mislim da smo doprli do njih. Tu sam dvije godine i vidio sam što se događalo. Mislim da je samo trebalo malo s ljudske strane prići i razgovarati s njima. Ne bih od toga radio priču i to ostaje između nas. Najbitnije da oni prepoznaju da je najvažnije ono što se događa na terenu.

Zamjena Gyurcsa?

– On trenutno ima snage za 70 minuta pa smo se time i vodili i računali na to prije početka utakmice.

Za Dinamo nema Juranovića, tko će biti kapetan?

– To ćemo u svlačionici tijekom tjedna odrediti.

Prepoznajete li igrača u ekipi koji će biti playmaker?

– Mislim da Mijo ima tu ulogu. Imao je predasistenciju za treći gol. Mijo u ovoj našoj formaciji ima karakteristike prave desetke.

Hoćete li odustati od igre bez napadača?

– Pazimo na sve rotacije i mislimo od utakmice do utakmice. Mislim da je bitno da trener ima nekoliko planova za utakmicu.

Dribling Jradija u prvom poluvremenu?

– To je odluka u djeliću sekunde. Mogao je donijeti bolju odluku, ali to nije nikakav problem. Naravno da ćemo analizirati i razgovarati i to na treningu usavršavati.

Je li Ivanovski sada varijanta B i računate li na Saida do kraja sezone?

– Današnjim danom smo deset dana tu i još upoznajemo igrače. U ekipu se stavlja svojim igrama i treningom. Tako da ne bih rekao da je Mirko plan B. O Saidu sam već govorio jučer.

Može li Hajduk dobiti na Maksimiru protiv Dinama?

– Nitko sretniji od mene ako tako bude. Najprije ćemo prespavati i početi se pripremati za Dinamo, koji je jako dobar ove polusezone. Ta utakmica će nam dati dobar uvid što i kako dalje, tj. kako ćemo odraditi pripreme i ušuljati se u borbu za Europu.

IZJAVE IGRAČA POGLEDAJTE OVDJE:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime