Oreščanin: Ostajemo čvrsto na zemlji, bez euforije, puno je još utakmica do kraja

"To postaje frustrirajuće, u svakoj utakmici smo blizu, a onda izvučemo deblji kraj. Očigledno nismo pravi za velike stvari"

Trener Hajduka Siniša Oreščanin već je na terenu zaprimao čestitke. Ovo je za njega, a posebice za splitsku momčad iznimno važna pobjeda. Osim osvojena tri boda, Hajduk je sada bolji i u međusobnim ogledima s Lokomotivom (u slučaju identičnog broja bodova), piše Slobodna Dalmacija.


– U prvom je poluvremenu to bila taktička borba. Lokomotiva nas željela iskontriirati, s desne strane su nam pravili probleme, U drugom dijelu smo s više igrača dolazili u završnicu. I u prvom smo pokušavali, ali nije bilo završnog uboda. Ostajemo čvrsto na zemlji, bez auforije, puno je još utakmica do kraja – kazivao je Oreščanin u novinarske mikrofone.

Kao da je nedostajalo mirnoće za polukontre…

– Sve su to stvari koje riješavamo u procesu stvaranja naše momčadi i igre. Dolazimo u završnicu akcija brojčano nadmoćni, ali to ne iskorištavamo. Na tome još moramo dosta raditi.

Koliko prednost u međusobnim susretima s Lokomotivom može biti presudna
– Pokušavam se koncentrirati utakmicu po utakmicu. Pritom bježim od povijesnih utakmica. To je, naravno, često nemoguće. Ova nam pobjeda puno znači poglavito glede samopouzdanja pred naredne utakmice.


Smatrate li da smo gledali dobru utakmicu?
– Prvo je poluvrijeme bilo taktičko nadmudrivanje. Svjestan sam da ljudi žele gledati atraktivniju igru, ali mi smo kontrolirali događanja na terenu, šuljali smo se do zadnje trećine, a onda kroz plan B u nastavku susreta došli smo do bodova – zaključio je Oreščanin.

Trener Lokomotive, Šibenčanin Goran Tomić doimao se utučenim.– Čestitke Hajduku! Za nas je ovo težak poraz. Utakmica nije bila lijepa za gledanje, dominirao je čvrst i agresivan pristup igri. , Nedostaje nam da realiziramo poluprilike. Istovremeno, protivnik je naše greške kaznio. Simptomatično je, u trenucima kada se lome utakmice, sve odlazi na stranu protivnika. Moramo početi pobjeđivati ako mislim u Europu – zdvojno je naglasio Tomić.

Sada je Hajduk odmaknuo tri boda i ostvario prednost u međusobnim ogledima.
– Problem je u nama, bolje smo riješavali ovakve situacije u prvom dijelu prvenstva.  Hajduk znalački iskorstio naše propuste na širokom prostoru.

Je li posrijedi problem kvalitete?
– Ne bih drastično tako govorio. Detalji odlučuju kad se lomi utakmica. To postaje frustrirajuće, u svakoj utakmici smo blizu, a onda izvučemo deblji kraj. Očigledno nismo pravi za velike stvari.

Jeste igrali previše defenzivno?

– Nismo toliko respektirali Hajduka kako vam se čini. No, teško parirati Hajduku u posjedu lopte, Splićani imaju igrače koji znaju igrati nogomet – istaknuo je Tomić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime