KONAVLE Požar i dalje aktivan, spriječeno širenje prema kućama

U gašenju požara sudjeluje 70 vatrogasaca i dva kanadera

17:30 Požar je i dalje aktivan, ali je spriječeno širenje prema kućama. U gašenju požara sudjeluje 70 vatrogasaca i dva kanadera – izjavio je o požaru koji je danas oko podne buknuo u Gabrilima vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.


-Kanaderi gase vrhove brda poviše mjesta kako se požar ne bi proširio. To je grub teren, a zahvaćena je velika površina, s tim da puše i vjetar. Poseban problem je krak požara prema istočnom vrhu. Nastojat ćemo zaokružiti požar. Iako se naoko situacija čini boljom, ali potrajat će intervencija – izjavio je Simović.

Na gašenju požara angažirane su vatrogasne postrojbe od Prevlake do Stona, a očekuje se da će kanaderi gasiti požar dok im uvjeti leta i gašenja budu povoljni, piše DuList

RANIJE OBJAVLJENO

U Konavlima je nešto prije podne izbio šumski požar na predjelu Gabrila.

Kako je rekao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Konavle Mario Magud na terenu je 12 konavoskih vatrogasaca, angažirane su i snage Državne vatrogasne interventne postrojbe te DVD Čilipi, a moguće je da će se pozvati i DVD Župa dubrovačka, piše Dulist.


-Jedna strana požara je pod kontrolom, no na ističnoj je strani jedan krak potpomognut vjetrom pobjegao uz brdo i proširio se – govori Magud i dodaje kako je riječ o nepristupačnom terenu, a sve pogoršava vjetar.

-Nadamo se da ćemo ga uspjeti staviti pod kontrolu za sat, dva – govori zapovjednik Magud.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0