OPET DRAMA Hajduk – Slaven Belupo 2-2: U infarktnoj završnici grube utakmice Bijeli s igračem manje iščupali bod

Bijeli su na kraju u infarktnoj završnici zasluženo uspjeli iščupati bod s igračem manje

Bijeli su 21. kolu HT Prve lige na Poljudu dočekali momčad Slaven Belupa. Uoči dvoboja Hajduk je na 5. mjestu prvenstvene ljestvice, s tri boda i dvije utakmice manje od četvrtoplasirane Rijeke, a Belupo je zauzeo 7. mjesto. Trener Tramezzani u susret ulazi bez ozlijeđenog Diamantakosa, suspendiranog Jurića i Nejašmića koji je prebačen u drugu momčad.


Početno je odmjerivanje snaga trajalo poprilično dugo, bilježenja je jedva vrijedan pokušaj Lulića iz 4. minute s velike udaljenosti, bez opasnosti po Kalinićev gol. Četiri minute kasnije Bosec je prošao Mujakića, no Krstanovićev je udarac blokiran. U 13. je minuti Hajduk imao korner, no skok nije iziskivao Filipovićevu intervenciju. Dvije minute kasnije Kačaniklić se sjurio prema golu, ali iz zaleđa. Knöll je u 18. minuti izigrao Hajdukovu obranu po desnoj strani šesnaesterca, no Kalinić je uspio odbiti ubačaj u korner. Iz tog je ubačaja Prce dobio loptu na 8 metara, ali nije je dobro zahvatio.

U 23. minuti Livaja je odlično ubacio s desne strane, a Umut je s pet metara pospremio loptu u mrežu za 1:0. U 26. minuti zbog preoštra je starta požutio Fossati. Minutu kasnije hajdukovci su panično izbacivali Belupov ubačaj, što je rezultiralo kornerom, koji je vrlo loše izveden. Livaja i Umut pokušali su sličnu pobjedničku kombinaciju i u 31. minuti, no Umut nije dobro zahvatio loptu. Nakon slobodnjaka Belupa u 38. minuti Lulić je pokušao volej iz daljine, bez opasnosti za Hajdukov gol.

U 41. minuti vrlo ružna situacija, zaiskrilo je između Lulića i Mujakića, Lulić je prema hajdukovcu trznuo da ga udari glavom, a on je na lijepljenje čela o čelo odgovorio šamarom. Sudac Pečarić pokazao je samo žuti Luliću, a Mujakića je isključio. Bijeli su pokušali odgovoriti kao da se ništa nije dogodilo, u nadoknadi je Bosec spasio loptu s crte ispred Čoline, čime je i završilo turbulentno prvo poluvrijeme.

U drugo je poluvrijeme Belupo ušao bez nervoznog Lulića, a uveli su Julardžiju. U 49. minuti hajdukovci su lijepo oduzeli loptu kombinacijom Kačaniklića i Livaje te zatim izborili korner, no ubačaj Atanasova bio je prejak. Livaja je nastavio maltretirati svoje čuvare pa su zaredali korneri za Hajduk na objema stranama. U 52. Dimitrov odlično spušta loptu glavom na pet metara, no od svega opet samo korner. Četiri minute kasnije dobro postavljeni Kalinić otklonio je opasnost nakon odmjerena udarca Knölla iza okreta. U 62. minuti kod Bijelih je iz igre izišao Todorović, a ušao Vušković. U 64. je Dimitrov izbacio opasan ubačaj Gode.

Međutim, već je u sljedećem napadu Belupo došao do izjednačenja , iskoristivši prazninu na desnom boku. Goda je ubacio slijeva, Dimitrov nije uspio izbiti, a Krstanović je izbliza pogodio za 1:1 u 66. minuti. Bijeli se nisu ni sabrali, a gosti su u 69. došli u vodstvo, opet preko Krstanovića koji je nakon niza odbijanaca snažno opalio iz trka, a lopta je još i zakačila Dimitrova i završila u mreži za 1:2.U 77. je umjesto Kačaniklića ušao Ljubičić. Kod gostiju je izišao dvostruki strijelac Krstanović, a ušao Iličić. U 83. minuti Belupo uvodi Leytona umjesto Gode. Notiranje isključivo izmjena dovoljno govori o igru u tom razdoblju. U 87. I 88. minuti pokušali su Čolina i Knöll, na obje strane bez većih uzbuđenja za golmane. Uz veliku nervozu utakmica je nakratko zaustavljena zbog problema s izmjenama kod Belupa. Naposljetku je Knöll izišao iz igre, a ušao je Ivan Delić. U prvim trenucima nadoknade Livaja je ne srušen, nego zajašen, a gosti su se žustro bunili. Usred puste pobune Hajduk je uspio vratiti stvari na početak u 94. minuti nakon slobodna udarca preko sjajnog Umuta Nayira kojemu je petom asistirao Livaja.Na kraju je susret završen uz mnogo situacija koje će zahtijevati ponovni pregled, od Mujekićeva (opravdana) isključenja, ali bez iste kazne za Lulića, a trebalo bi objasniti i dugačak prekid oko Belupovih izmjena. Bijeli su na kraju u infarktnoj završnici zasluženo uspjeli iščupati bod s igračem manje.

HAJDUK: Kalinić, Todorović, Simić, Dimitrov, Mujakić, Čolina, Fossati, Atanasov, Kačaniklić, Livaja, Umut
Klupa: Posavec, Jakoliš, Jairo, Skorup, Biuk, Dolček, Vušković, Ljubičić, Teklić

SLAVEN BELUPO: Filipović, van Bruggen, Božić, Knoll, Prce, Paracki, Lulić, Goda, Glavčić, Bosec, Krstanović
Klupa: Čović, Kim, Etoundi, Delić, Leyton, Iličić, Liklin, Julardžija, Bogojević

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime