Početkom veljače na šetnici uz more na Firulama dogodio se odron kada su zemlja, kamenje i granje zapriječili prolaz. Ovo nije prvi put da se ovakvi scenariji događaju baš na ovom potezu.

– Načelno se radi o privatnim parcelama iznad šetnice na Firulama. Mi smo preko komunalnog redarstva prije nekoliko godina išli prema privatnim vlasnicima da im ukažemo na nužnost sanacije opasnih lokacija na tom pokosu. Očito ništa nije napravljeno s njihove strane po tom pitanju. Ono što ćemo napraviti je da ćemo sutra hitno pokušati skinuti ono što je okom vidljivo i što je vidno opasno – odgovorio je na posljednji slučaj odrona u ovom dijelu Splita Damir Babić, voditelj Odsjeka za komunalne poslove Grada Splita, i kazao da je Grad upoznat s ovim slučajem.

U međuvremenu, zabranu korištenja šetnice Gradu je naložila građevinska inspekcija dok ne provede postupak protiv privatnog vlasnika parcele s koje postoji sigurnosna prijetnja. Kako doznajemo, znak zabrane nije postavljen zbog stanja pokosa nego zbog oštećenog privatnog zida iznad pokosa.

“Zabrana prolaska pješacima zbog opasnosti od odrona”- piše na znaku što znači samo jedno – od sada ovim dijelom šetnicom prolazite na vlastitu odgovornost! Ako vam padne kamen na glavu bit ćete sami krivi! Kako se radi o izrazito frekventnoj šetnici koju dnevno koriste tisuće Splićana, nije jasno koliko će dugo ovakva zabrana opstati. Nadamo se što kraće, i da će sanacija privatne parcele početi što prije.