Boris Milošić je vrhunski sportaš u ronjenju na dah iz Splita, a baš kao i svaki pravi sportaš, ekologiji pridaje veliku pažnju. Boris je buroviti utorak odlučio iskoristiti na način da ode u čišćenje Turske kule od smeća, no uz gomilu smeća koje je donio vjetar, pronašao je i brojne šprice i lijekove koji su bili na nadohvat ruke djeci koje u ovom parku ne nedostaje.

– Dok sam bio doma i gledao kroz prozor, vidio sam kako plastične kese zbog bure lete kroz zrak. Pošto sam se planirao prošetati kroz park, pomislio sam kako je super ideja pokupiti smeće, da doprinesem tome da park opet na nešto liči. Inače ponekad kupim smeće na drugim lokacijama poput Kašjuna. Ponio sam rolu vreća od 25 litara i krenuo u park. Nakon što sam pokupio nešto smeća, uputio sam se u jednu malu pećinu koja se nalazi ispod velike stijene, 30-ak metara južno od Turske kule.

U toj pećini sam pronašao gomilu smeća, a nakon toga šprice i razne bočice s lijekovima poput metadona. Nisam imao sigurnosnu opremu pa sam samo pažljivo pokupio nekoliko šprica da mogu napraviti fotografije. Zaista je zabrinjavajuće da se ovakve stvari mogu pronaći nadohvat ruke djeci koja se ovdje igraju, njima to može biti zanimljivo, ujedno i opasno po njihovo zdravlje. Fotografirao sam sve u nadi da će javnost vidjeti kakve se opasnosti kriju za najmlađe – kazao nam je Milošić.

Što je sve pronašao u pećini, pogledajte na fotografijama…

Fotografiju snimljenu ispred Konkatedrale Sv. Petra šalje nam Siniša Vickov uz napomenu kako se djeca stalno igraju na tom prostoru, a ovakvi prizoru tu nisu rijetkost.

Foto: Siniša Vickov


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime