OLUJNI OBLAK “BUKNUO” NA MORU Pogledajte bljeskanje snimljeno s obale. Mosor zabijelio snijeg

Jaka tuča pala je na Šolti


Nin

Ponedjeljak je donio znatno manje oborina u odnosu na prethodni dan, ali je na zadarskom području palo preko 20 litara kiše po kvadratnom metru, a na širem splitskom preko 10. Najviše je palo u Mulu kod Nina, čak 58 litrara po kvadratnom metru.Iako su iza nas tek prva četiri dana siječnja, u dijelovima Dalmacije, prvenstveno u Zamosorju i u Konavlima, već je palo preko 100 litara kiše po kvadratnom metru. Nakon rekordno kišnog prosinca, očito će i siječanj biti iznimno bogat oborinama.

Pomalo atipično za siječanj, već danima na moru traje grmljavinska aktivnost, a iznimka nije bio ni današnji dan. Na moru su se povremeno stvarali kumulonimbusi koji su donosili kišu, pljuskove i grmljavinu. Jedan takav u večernjim satima razvio se na moru kod Drvenika te se postupno premještao prema Šolti i Čiovu.

Naši čitatelji su dojavili tuču na dijelovima Šolte.

 Ovo je već nekoliko puta da je tuča pogodila dijelove tog otoka.

Ponovno je bilo snijega u planinama, a snježna granica se malo spustila u odnosu na jučer. Tako je snijeg na Mosoru padao danas iznad 1000 metara nadmorske visine, na Biokovu iznad 900, a na Dinari, Svilaji i Kamešnici iznad 700 metara nadmorske visine.

 

Utorak donosi još više oblaka i novo jačanje juga. Jugo će u popodnevnim i večernjim satima i imati jake do vrlo jake udare, ali temperatura neće biti u porastu. Od četvrtka će biti malo hladnije i tek prolazno malo stabilnije.

Noćno sijevanje pred Splitom:

 

U nastavku pogledajte fotografije munja koje su večeras snimili članovi Crometeo tima.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
41
Haha
6
Hagić
6
Hmmm
12
Plač
6
Grrr
7
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime