Iz svih dijelova Lijepe naše, danas su se građani došli pokloniti žrtvi Škabrnje i sudjelovati u koloni sjećanja.

Mnogi se slažu da nikada nije bilo ovoliko svijeta u koloni sjećanja za ubijene Škabrnjane, a procjenjuje se kako ih je bilo oko 20 tisuća. Kao i svih ovih ranijih godina u ovom ravno kotarskom selu bili su i brojni Sinjani i Cetinjani, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo VAD-a, alkari i alkarski momci, predstavnici općina i gradova s cetinskoga područja, među kojima je u izaslanstvu Hrvatskog sabora bio triljski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Šipić, piše Ferata.

Počast žrtvama Škabrnje odalo je i izaslanstvo splitsko-dalmatinske županije predvođeno dožupanom Lukom Brčićem.

Podsjetimo, cijela Hrvatska sjeća se na današnji dan dviju najvećih tragedija u novijoj povijesti naše zemlje. Sjećamo se dana na koji su prije 26 godina Vukovar i Škabrnja pali u ruke neprijatelja. Na taj dan ubijeni su mnogi nedužni civili, ali i hrvatski branitelji koji su odlučili braniti svoju zemlju.

Nakon kolone sjećanja do spomen obilježja i polaganja vijenaca, u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služena je sveta misa te održan komemorativni skup na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ovogodišnji program sjećanja na žrtvu Škabrnje završio je polaganjem vijenaca na središnji križ kod spomen obilježja, piše Ferata.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0