Lovro Matačić, pripadnik elitne europske i svjetske glazbe, hrvatski dirigent i skladatelj, ime je koje s ponosom nosi i omiška glazbena škola – Osnovna glazbena škola Lovro pl. Matačić Omiš.

Škola je to koja je utemeljena baš na rođendan Lovre Matačića, 14. veljače. Danas tako ova škola slavi svoj 29. rođendan, svoj Dan škole. Tim povodom, spomenuta škola napravila je ciklus koncerata koji su održani kroz ovaj tjedan.

Obilježavanje Dana škole započelo je koncertom gudačkog i puhačkog orkestra OGŠ Lovro pl. Matačić u crkvi svetog Mihovila u Kostanju, potom je uslijedio koncert orkestra UŠ Luke Sorkočevića Dubrovnik koji je bio namijenjen učenicima nižih razreda OŠ Josip Pupačić. Ujedno je i cilj ovih koncerata (koji se pripremaju posebno za osnovnoškolce) bolja budućnost djece u smislu da se od njih stvori koncertna publika. Ove koncerte posjetilo je preko 400 djece što je jako dobar odaziv.

Slavljeničko raspoloženje nastavilo se i koncertom učitelja osnovne glazbene škole Lovro pl. Matačić i njihovih gostiju koji je postavljen u čast 21. godine postojanja Kluba žena liječenih na dojci Omiš.

Svečana događanja koja su prethodila današnjem danu i obilježavanju Dana škole završila su koncertom učenika OGŠ Lovro pl. Matačić pod nazivom ‘Poklon gradu’ koji je održan u prepunom Ilirskom sjemeništu Priko.

Ove koncerte posjetilo je preko tisuću ljudi što je zasigurno još jedan pokazatelj kako Omišani i njihovi gosti znaju prepoznati istinske vrijednosti koje treba očuvati i njegovati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime