OGROMNA PIJAVICA PRED GRADOM “Pojavila se na moru, trajala je desetak minuta”

Ovakvi prizori su najčešći u jesenskim mjesecima, no očito su atmosferski uvjeti bili povoljni za nastanak ove fascinantne meteo pojave


Jučerašnji dan označio je kraj hladnog razdoblja koje je bilo obilježeno čak i snježnim pahuljama prošle nedjelje ponegdje uz obalu. Bura i hladnoća su iza nas, barem prolazno, a jugo u jačanju i pad tlaka zraka sigurni su predznaci promjene vremena koja je već nastupila.


U hladnijem dijelu godine podaci o površinskoj temperaturi mora znatno se rjeđe spominju nego u toplijem, no prigodno ćemo spomenuti da je more od 9°C ponegdje uz obalu Istre do znatno viših 16 Celzijevih stupnjeva na dubrovačkom području.

Toplina mora mogla je, s nadolazećom nestabilnom zračnom masom, utjecati na pojavu pijavice koju su tijekom srijede promatrali Dubrovčani. Prilično jaka pijavica razvila se na moru kod grada, no nije stigla do kopna, samim time nije napravila bilo kakvu štetu.

Nekoliko fotografa je snimilo prizor, u vrijeme zalaska sunca. Vrijedni su, očekivano, bili dubrovački lovci na oluje…

– Bila je ogromna. Trajala je desetak minuta. Ovakvi prizori su najčešći u jesenskim mjesecima, no očito su atmosferski uvjeti bili povoljni za nastanak ove fascinantne meteo pojave – govori nam lovac na oluje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
3
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime