Prvo se kandidirao za potpredsjednika HDZ-a, pa se njegovo ime našlo na potpisnim listama u taboru Mire Kovača i ekipe, pa se oglasio na Facebooku da podržava Andreja Plenkovića, da bi na kraju odustao od vlastite kandidature.

Sve je to u 48 sati uspio odraditi šef splitskog HDZ-a Petar Škorić te je danas konačno pokušao objasniti novinarima što se dogodilo.

Škorić je novinarima u Saboru kazao da nema nikakvog prevrata. ‘Poznato vam je da sam se od početka zalagao protiv unutarstranačkih blokova, da sam se zalagao za načelo jedan član – jedan glas jer smatram da za budućnost HDZ-a nije dobro da iz ovog unutarstranačkog procesa izađe podijeljen. Također, jasno sam predstavljao teme do kojih mi je stalo, ukazivao na potrebu približavanja stranačkih politika onom dijelu biračkog tijela koje se odmaklo od naše stranke jer bez njihovog povjerenja ne možemo računati na pobjedu na sljedećim izborima’, kazao je Škorić.

Upitan što se onda dogodilo i zašto je u roku od 24 sata promijenio nekoliko odluka, Škorić je dao naslutiti da je odustao od kandidature zbog reakcija koje su pristigle nakon njegove podrške Plenkoviću, piše tportal.

‘Kandidirao sam se kao pojedinac izvan tih blokova, razgovarao sam sa svima, a kad vas se počne svrstavati uz ovaj tabor ili onaj tabor i kad se od vas traži da se morate opredijeliti, onda dolazite u poziciju da dijelite vlastito biračko tijelo. Procijenio sam nakon što su službeno objavljene kandidature za predsjednika stranke i druge dužnosti da je najbolje za HDZ i za Hrvatsku da Andrej Plenković ostane na čelu HDZ-a. Kroz unutarstranački dijalog i sučeljavanje ideja sugerirao sam da i vjerujem da će buduće vodstvo stranke prepoznati i redefinirati stranački smjer te se vratiti onom biračkom tijelu od kojeg se odmaklo’, kaže Škorić.
Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime