Izgred koji se dogodio na splitskoj Rivi kada je nekoliko huligana napalo srpske vaterpoliste postao je vruća politička tema u gradskom kotaru Grad. Povod svemu bio je status kotarskog vijećnika Marina Krpetića u kojem je pozdravio napad na Zvezdine vaterpoliste. Krpetić je vijećnik kotara Grad, ali i čelnik Udruge stanara povijesne jezgre Get. Danas su se oglasili i iz Vijeća GK Grad gdje su osudili ponašanje svog vijećnika. Ipak, Krpetić se nije zaustavio na jednom statusu pa je u ponedjeljak ponovno komentirao poteze svojih kolega. Njegov status prenosimo u cijelosti i autentično:

Poštovani,

drago mi je da je javnost osjetljiva na različite oblike provokacija koji potiču (isključivo) raspravu jer sam osobno za sporazumno i mirno rješavanje izazova.

Moja „ljubavna izjava“ na društvenim mrežama preko koje razni lokalni političari trenutno skupljaju političke poene samo pokazuje u kojem grmu leži zec, a tko ima mrkvicu. Za mene je dres Crvene zvezde u Splitu provokacija koja ne može biti slučajna i za koju sam uvjeren da svi koji su sinoć bili na stadionu navijati za Hajduka znaju koliko može biti opasna. Za sve drugo postoje institucije koje će utvrditi je li događaj na Rivi kažnjiv i tko će i kako za nj odgovarati.

Iako je ovdje stvar internog razgovora i povjerenja među kolegama, povjerenja koje ne želim narušiti, želim istaknuti da je hitna sjednica koja se jučer održala protustatutarna i nepametna. Upozorio bih vas i prije, ali Hajduk je svetinja, pretplatu za utakmicu kupio sam ranije, a gle čuda, hitna sjednica sazvana je za vrijeme utakmice. Toliko o „neodgovornom i skandaloznom ponašanju“ za koje me kolega Žarko proziva zbog privatnog “posta” na društvenoj mreži dok on hodočasti radijske postaje jer ga negdje srbi. Cijeli tekst mog kolege Žarka pati od isticanja vlastite veličine, što mi je drago, jer zeko voli sprint na mrkvicu. Molim da se razgovori o kotaru odvijaju na važećim sjednicama, a ne u medijima.
I za kraj, zahvaljujem svima na pozornosti.

Zaštita slabome, prkos moćnome! Uvijek i zauvijek samo ljubav za Hajduka, Grad i kulturnu baštinu!

Marin Krpetić, nesvrstani1 KOMENTAR

  1. Srpske Huligane – ovim slucajem slucajno i Vaterpoliste prebili Splitski huligani.

    Ponasanje igraca se moze nazvat takoder huliganskim – Amo stabit ovo u nama blize okvire – tko bi normalan u dresu Hajduka seta po trgu bana Jelacica i pijucka kavu? Sutra bi u novinama bilo Splicani dobili sta su trazili!!!!!

    Bila su tri igraca na rivi – batine su dobila samo dvojica … trecega nisu dirali. Pogadate – ova dva sta su dobili batine su bili u dresu Crvene Zvede – dok trecega normalno obucenog nitko nije dira. Srpski huligani dobili sta su trazili.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime