OGLASILA SE POLICIJA: Svi sudionici tuluma u Kerumovoj konobi Pršut bit će kažnjeni!

Jedanaest osoba će biti prekršajno sankcionirano sukladno Prekršajnom zakonu


U odnosu na javno objavljenu snimku nastalu u kaštelanskom ugostiteljskom objektu Pršut Željka Keruma, dovršeno je istraživanje događaja te je utvrđeno kako su sudionici ostvarili obilježja prekršaja, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska u četvrtak poslijepodne.“Iz prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica utvrđeno je postojanje sumnje da osobe koje su 23. siječnja boravile u ugostiteljskom objektu nisu nosile zaštitne maske čime su ostvarile obilježja prekršaja iz članka 47 st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti radi čega će jedanaest osoba biti prekršajno sankcionirano sukladno Prekršajnom zakonu.

Iz provedenog dokaznog postupka utvrđeno je da je 47-godišnjak, također, ostvario obilježja prekršaja iz čl.47. st.2. toč.11. jer je organizirao privatno okupljanje, te će radi toga biti prekršajno sankcioniran.

Također, utvrđeno je postojanje sumnje da su tijekom navedenog događaja ostvarena obilježja prekršaja iz članka čl. 47 st.2.t 11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno nije poštivana zabrana ili ograničenje privatnih okupljanja radi čega će 61-godišnjak, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi i pravna osoba u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt biti prekršajno sankcionirani.

Državnom inspektoratu biti će upućeno izviješće, a o utvrđenim činjenicama uputit ćemo i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu”, stoji u policijskom priopćenju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
15
Hagić
5
Hmmm
2
Plač
2
Grrr
2
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime