U petak 14. prosinca 2018. godine u u triljskoj kino dvorani održana je Redovna izborna skupština PD-a Jelinak Trilj.

Na skupštinu se odazvalo oko 100 sudionika – planinara i gostiju. Skupštini je nazočio pročelnik Upravnog odjela Grada Trilja Marko Župa, dopredsjednik Planinarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije, Zvone Ajdučić i predstavnica Stanice planinarskih vodiča Split Sanda Doljani.  Kao gosti bili su planinari iz, iz NOPD Koćari, PD Svilaja, PK Gojzerice, PK Split, zapovjednik DVD Trilj Mladen Klarić, Marko Župa predstavnik Grada Trilja, KUD Triljske mažoretkinje, Marko Vučković “Captus” d.o.o. Osijek.

Pozdravnu riječ i riječ dobrodošlice uputio je predsjednik Društva Milan Vuco koji je otvorio službeni dio skupštine. Nastavak rada skupštine preuzelo je radno predsjedništvo koje je vodio Ante Terzić. Izvješće o radu za 2018. godinu pročitao je Milan Vuco, financijsko izvješće Jerko Miloš, izvješće Nadzornog odbora Ante Pešo, a izvješće Suda časti Ante Terzić. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.

U 2018. godini registrirano je 102 članova (45 seniora, 35 umirovljenika i 22 mladeži). Na organizirane izlete odazivala se mladež i djeca (učenici osnovne škole organizirani u Sekciji Mladi Planinari koju vodi članica Društva Mirjana Dukić i djeca članovi obitelji planinara). Prema planu odrađeno je 36 izleta. Najbrojniji je bio skup na manifestaciji „Međunarodni Mihovilski Dani Planinara- Trilj 2018. kojoj je sudjelovalo 300 sudionika, dok je na Tradicionalnom Zimskom Usponu na Kamešnicu-Konj bilo 150. Članovi PD Jelinak Trilj postigli su značajne rezultate u samostalnim akcijama ili na izletima u drugim društvima. Planinarilo se na planinama Hrvatskog zagorja, Gorskog kotara, Velebitu, BIH, Crnoj Gori…

Organizirano je 5 radnih akcija u organizaciji Markacističke sekcije na čišćenju i obnovi markacija na Kamešnici, Sportsko penjačka sekcija kontinuirano je provodila svoje aktivnosti.

Jednoglasno su izabrani novi članovi u Tijela Društva, a to su: Mario Dukić, predsjednik, Stipe Šipić dopredsjednik, Josip Batinić tajnik, Zdenko Lipotić, blagajnik, Roko Džalo, član IO, Mirjana Dukić, član IO, Ante Terzić, član IO, Nadzornog odbora su: Ante Pešo, predsjednik, Dragica Pocrnja i Jerko Miloš, članovi Suda časti su: Ivo Bošnjak, predsjednik, Milan Vuco i Ante Samardžić, likvidator Dražen Zubac. Vodstvo PD Trilj zahvalilo je svim članovima koji su do sada volontirali u tijelima Društva i zaželjeli dobrodošlicu novim snagama. Izabrani su zahvalili svim članovima društva na izboru i ukazanom povjerenju.Novoizabrani predsjednik Mario Dukić u ime svih izabranih toplo se zahvalio se svom prethodniku Milanu Vuci i članovima Skupštine na izboru i pozvao ih da samo zajedničkim snagama uz podršku sviju može se graditi bolje i kvalitetnije Društvo.

Usvojen je plan rada i financijski plan za 2019. godinu kojeg su prestavili predsjednik Nadzornog odbora Društva gospodin Ante Pešo i Jerko Miloš član Društva i knjigovođa: u 2019. Društvo obilježava 20 obljetnicu svog utemeljenja i tim povodom kroz cijelu kalendarsku 2019 godinu imamo prigodne programe obilježavanja, a najznačajnije manifestacije su: Tradicionalni Zimski Uspon na Kamešnicu-Konj 19. siječnja 2019. i Dani planinara Dalmacije 2019., Mihovilski dani planinara Trilj 2019. i 20. obljetnica PD-a Jelinak. PD Jelinak zahvaljuje svim sponzorima i donatorima koji su im pomogli u proteklom periodu te pozivaju zainteresirane sponzore i donatore da im pomognu u budućim projektima.

Nakon obraćanja dopredsjednik planinarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije Zvone Ajdučića, predsjednika NOPD Koćari Ante Romca i predstavnika Grada Trilja Marka Župe, koji su uputili riječi pohvale za rad Društva, prikazana je projekcija najljepših izleta koju je pripremio Ante Pešo.

Nakon Izborne Skupštine druženje se nastavilo u predvorju kino dvorane uz Božićni domjenak i planinarsku veselicu u ugodnoj atmosferi uz glazbu uživo. I ovaj put vrijedne članice PD Jelinak su priredile izvrsne kolače i uštipke. Članovi i gosti su mogli pogledati i izložbu fotografija na temu ‘Planinarsko društvo Jelinak Trilj – devetnaest godina na vrhovima planina’.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime