U kino sali stadiona na Poljudu održana je Glavna skupština HNK Hajduk Split.

Među prisutnima je bio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je čestitao na održanim izborima i kazao da neće dopustiti politikanstvo unutar kluba.

– Bilo je kritika koje su došle i do mene, ali me još više učvršćuju. Ovo je mjesto gdje će se donositi odluke, a ne negdje drugdje. Smatram da taštine pojedinih čimbenika trebaju biti u drugom planu. Moj cilj je jasan, dok sam god u ovoj ulozi neću dopustiti ulazak politike u klub. Neću podleći kritikama običnog puka kada Hajduk izgubi. Hajduk je zatvorio priču s kreditom. Ponosan sam što smo prebacili ogroman paket dionica u Grad. Prebacili smo i dug prema jednoj banci, bio je u portfelju Vlade. Osigurali smo značajna sredstva, 15 milijuna kuna za Omladinsku školu. Pred nama je prilika da se model za koji se borimo stabiliziramo. Nisam siguran da imamo previše vremena za nove eksperimente.

Neću dopustiti politikantstvo unutar kluba, nemojte dopustiti da vanjski utjecaji utječu na vas. Nadzornike smo izabrali, ako ne budu valjali izabrat ćemo nove, na idućim izborima. Upravu može smijeniti Nadzorni odbor. Prestanimo u javnosti pričati o Hajduku 75% o kadrovima, Upravi. Razgovarajmo o klubu, to puku treba. Nemojte dopustiti taštine. Samo Hajduk i rezultati trebaju biti u novinama. Svi smo mi Hajduk, ali smo ništa bez Hajduka. Nadzornici, u Banovinu nemojte dolaziti. Možete doći jedino vezano za vlasništvo i upravljanje stadionom. O drugim temama neću razgovarati. Želim vam puno uspjeha u radu – kazao je Krstulović Opara.

Nakon razrješenja članova Nadzornog odbora, izabrani su novi kandidati Benjamin Perasović, Denis Alajbeg, Nino Martinić, Krešimir Krolo, Sergije Popović, Marko Mustapić i Tin Laušić.

Riječ je preuzeo predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić.

– Naš Hajduk imao je na samom početku kao jedan od ciljeva okupiti navijače i u tome smo uspjeli. Hajduk ima najviše članova, najviše gledatelja i najviše pretplatnika. Olako se zaboravlja da je tek prije godinu dana skinut uteg kredita prema Gradu Splitu, da su tek prije dvije godine isplaćene sve ranije nastale obveze i plaće prema zaposlenicima ovog Kluba, a koje su ranije znale kasniti i po pet mjeseci. To su rezultati ovog projekta. Otvorili smo Hajduk svakome poštenom i stručnom. Dokaz toga ste i vi ovdje, koje su članovi odabrali demokratski da budete oči i uši navijača, bez lova u mutnome i podmetanja nogu zbog ikakvih taština. Nismo i nećemo biti takav klub.

Svjedoci smo da takva transparentnost i uključenost navijača ne odgovara onima kojima transparentnost nije u interesu, a koji sport gledaju kroz svoju osobnu zaradu. I koji će svojom PR mašinerijom, godinama usavršavanom za najpodlije napade, prozivati sve nas skupa. Mi smo se znali i znat ćemo se nositi s tim, na naš način!

Od vas nadzornika očekujemo da pazite da klub ostane na putu poštenja, stručnosti i transparentnosti, što mora dovesti do uspjeha koji će najteže pasti onima koji se nadaju da zaslužuju sudjelovati u podjeli plijena. Tako oni doživljavaju Hajduk i takvog su ga imali dugo. Gospodo, idemo dalje prema jednom cilju – velikom Hajduku oslobođenom od parazita. Cestom ponosa, čista srca i obraza!

Nezadovoljstvo navijača u mnogočemu je opravdano i mjesto na tablici je neprihvatljivo jednako kao što je i neprihvatljivo da odlaskom jednog čovjeka klub ostane potpuno obezglavljen. Navijači se opravdano pitaju kako je moguće da do toga dođe. Hajduk je trenutačno šesti, ali već godinama je rezultatski loš, događale su se brojne smjene, srozavao se ugled kluba dok su se bivši nadzornici dijelili u klanove i bavili spletkarenjima. To je sramota! – kazao je Baletić.

Novoizabranom Nadzornom odboru obratio se član Upravnog odbora Ante Krnić.

– Vaš rad, ono za što ste izabrani, je nadziranje. Nebrojeno puta smo do sada ponovili i nadamo se da u budućnosti za tim neće biti potrebe – ovdje ste da biste nadzirali rad Uprave. Vaša uloga je kontrolna, strateška i povezujuća, a nipošto operativna ni izvršna. Inzistiramo da na tome temeljite svoje djelovanje.

Hajduk ne treba počivati na super herojima, nego na organiziranom sustavu u kojem se zna tko što radi i u kojem ni pojedinac ni njegov ego nikada neće biti ispred Hajduka. Tražimo od vas, kao produžene ruke suvlasnika odnosno članova, da inzistirate da uprava izgradi sustav te da potiče okolinu u kojoj Hajduk ima, privlači i odgaja najbolje ljude koji će onda klub podići do maksimalnih rezultata. Tražimo od vas stalno preispitivanje rada Kluba kroz kvalitetno nadziranje. Pristupite tome maksimalno posvećeno i profesionalno .

Vi ste, kao i momčad na terenu, od danas tim, tako istupajte, tako donosite odluke i tako se ponašajte – zaključio je Krnić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime