Šibensko – kninski župan Goran Pauk sudjelovao je na Međunarodnoj konferenciji vrhunskih vinskih znalaca – Wine Vip Event koja se jučer održala u vodičkom hotelu Punta.

Na Konferenciji se okupilo oko 20 izlagača i preko 200 gostiju s ciljem razmjene iskustava ugostiteljske struke i buđenja svijesti o važnosti podizanja i unapređivanja kvalitete ponude i usluge. Uz Šibensko – kninsku županiju, Wine VIP Event su podržali Turistička zajednica Šibensko – kninske županije, Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.

– Kao županija koja svoj razvojni potencijal ima u turizmu i poljoprivredi, prepoznali smo Wine Vip Event kao kvalitetan projekt koji će kroz edukativno druženje našim turističkim djelatnicima, hotelijerima i vinarima omogućiti stjecanje novih iskustava i produbljivanje poslovnih kontakata – kazao je župan Pauk dodavši kako se Šibensko-kninska županija može pohvaliti s prepoznatljivim vinskim brendovima kao što su Bibich, Sladić, Rak, Birin, Gracin kao i sa čak tri unikatne autohtone vinske sorte – babić, debit i lasina i jednim čuvenim vinskim položajem Bucavcem.

Organizator eventa Dantes Begić, zahvalio je Županiji i Gradu Vodicama na podršci.

Predavači na manifestaciji bili su eminentni stručnjaci; sommelierski pobjednik Hrvatske Filip Savić, vrhunski znalac sommelier Mario Meštrović, cijenjena vrhunska slovenska sommelierka Mira Šemić, te diplomirani Wine i Sake Sommelier Suvad Suwi Zlatić.

Sudionici Eventa također su se imali prilike družiti s vrhunskim kuharima Ivanom Pažaninom, Bracom Sanjinom i Hrvojem Zirojevićem u ležernoj atmosferi u večernjim satima.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime