U blizini Osnovne škole Pučišća na otoku Braču prije desetak dana stradao je 12-godišnji dječak koji je hospitaliziran. Zbog tog događaja danas je u tom bračkom mjestu održan prosvjed roditelja.

U ponedjeljak ujutro okupilo 20 roditelja koji su htjeli ukazati na problem od prije 10-ak dana. Upozoravaju da se nasilje u toj školi već događalo, da je bilo verbalnog i fizičkog napada.

Majka dječaka kaže da dječak nije siguran vratiti se u školu, policija je napravila očevid i vidjet će se hoće li slučaj završiti kod državnog odvjetnika.

Policija je napravila očevid, a još se ne zna hoće li slučaj završiti kod državnog odvjetnika. U školu je došao stručni tim ministarstva koji će sagledati sve elemente događaja i nakon toga donijeti konačnu odluku.

Učiteljica iz škole: Sve je bilo brzo

“Učitelji su dobili dojavu da su se dvojica šestaša potukla na mjesnom trgu, da je jedan od dječaka povrijeđen i da je u nesvijesti. Sestra iz hitne službe, koja je bila na štekatu ispred škole, skoknula mu je pomoći. Ona kaže da je sve izgledalo kao da dječak ima epileptički napad.

Rukom ga je udario vršnjak, inače krhke strukture. Mnogo je djece bilo u blizini jer je završila nastava pa su vidjela incident. Učenici iz razreda su ih pokušavali razdvojiti. Uhvatili su i pokušali udaljiti napadnutoga i jednako tako napadača. Napadač se istrgnuo i još jednom udario i dječak je pao.

Sve je bilo impulzivno, brzo i žestoko, dječje. Nije to bilo nikakvo organizirano nasilje tipa dva na jednoga, sustavno maltretiranje ili nešto slično. Činjenica je da su se dječaci potukli, a što je tome prethodilo, vjerojatno će se brzo doznati”, ispričala je za Dalmacija Dans učiteljica iz škole u Pučišćima.

Ravnatelj: Bila je to impulzivna svađa dječaka, a kakve su ozljede, to znaju liječnici

Ravnatelj tvrdi da je učinio sve prema proceduri i istaknuo je da ne podupire ideju o prosvjedu koji je održan.

– Bilo to izvan škole, no unatoč tome kontaktirali smo službe, poslali dopise Centru za socijalnu skrb, policiji i Pravobraniteljici za djecu i prema tome se ponijeli kao da se dogodilo u školi. Istog dana zvali smo roditelje obojice dječaka. Bio je jedan napadač, to odgovorno tvrdim. Bila je to impulzivna svađa dječaka, a kakve su ozljede, to znaju liječnici” – rekao je ravnatelj Siniša Lučić Lavčević.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime