U organizaciji Kuglačkog sveza Splitsko-dalmatinske županije, na kuglani “Poljud” u vremenu od 1. do 5. svibnja 2019. održan je II. pojedinačni međunarodni turnir u čast patrona Grada Splita, Sv. Dujma u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U konkurenciji 74 igrača i igračica iz Hrvatske, BiH i Slovenije, najbolji rezultat sa 659 srušenih čunjeva postigao je iskusni Konstadin Manev, igrač novog prvoligaša Šubićevca iz Šibenika. Pobjednički pehar i novčanu nagradu uručio mu je Ante Burnać, predsjednik KS SDŽ. Drugoplasirani u muškoj konkurenciji bio je Tomislav Odrljin (Poštar, Split) sa 640 srušenih čunjeva, dok je trećeplasirani Alen Kujundžić (Šubičevac, Šibenik), mladi hrvatski reprezentativac, sa 624 srušena čunja.

U ženskoj konkurenciji, prvoplasirana je Tihana Čavlović (Mlaka, Rijeka-590), koja je obranila prošlogodišnju titulu pobjednika, druga i trećeplasirana su Matea Gašparović (582) i Ana Vidan (580), obje iz ŽKK Split.

Treba istaknuti i zapaženi nastup trinaestogodišnje Lucije Petrović (Korana, Slunj) koja je sa rezultatom od 563 srušena čunja ostvarila plasman na 31 mjesto u ukupnom poretku.

Kuglački turnir užežin fešte Sv. Dujma završio je po tradiciji prigodnim domjenkom na kojem je predsjednik organizatora Ante Burnać iskazao zadovoljstvo odazivom igrača i kvalitetom postignutih rezultata te najavio organizaciju turnira za slijedeću godinu sa željom da isti postane dio tradicije obilježavanja dana Sv. Dujma u Splitu.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime