Jučer je u Splitu na atletskim borilištima Parka mladeži održan 7. međunarodni atletski miting.

U Splitu je nastupilo i 20-tak paraatletičara iz 8 hrvatskih klubova kojima je ovo natjecanje bilo prvo ovogodišnje službeno natjecanje. Najbolji rezultat zabilježio je paraolimpijac Velimir Šandor, član AKOSI Uspona iz Velike Gorice, koji je u kategoriji f52 bacio disk na 20,14 metra što mu je osobni i državni rekord te najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu i treći hitac na rang listi koja vodi na paraolimpijske igre u Tokiju.

– Naravno da me raduje ovaj rezultat. Nakon, za mene izuzetno teške godine, mukotrpne i izazovne na treninzima i sa svim privatnim i ostalim problemima koje su me pogodili. Pokazao sam sebi i svim ostalim konkurentima  da mogu i da vrijedim puno i još više od toga. Idemo dalje još jače, jer je ovo doista prvi put da mi se sve poklopilo na nekako moje zadovoljstvo i pokazatelj je da možemo jako puno daleko te zato u Tokijo  zasigurno dolazimo – zaključio je Velimir Šandor.

Damjan Sedić, izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije posebno je uz Šandorov rezultat istaknuo Vladimira Gašpara koji je koplje bacio na 35,06 metara, što je na tablici za paraolimpijske igre  sedmi rezultat kao i najbolji europski rezultat ove godine, Deni Černi u kugli s daljinom od 11,40 metra što je treći rezultat na tablicama za Tokijo te rezultat Ivana Katanušića koji je bacio u svojoj kategoriji tjelesnog oštečenja disk na 58,09 metara što je također vodeći rezultat ove godine na svijetu. „Natjecanje je svakako bilo izvrsno organizirano, a posebno me raduju jako dobri rezultati naših paraatletičara u ovo pandemijsko vrijeme. Rezultati Šandora, Katanušića i Černija svakako su rezultati kojima bi se mogli okititi medaljama u Tokiju. Također i ostali koji su nastupili popravljali su svoje osobne rekorde što me kao izbornika izuzetno ohrabruje i da slobodno mogu vjerovati da ćemo slijedeće godine mogli imati još jednu izvrsnu paraatletsku reprezentaciju u Tokiju“, zaključio je izbornik Sedić.

Organizator mitinga bio je Atletski klub ASK Split.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime