Pobjedom volontera udruge MoSt završen je 3. Promotivni turnir Most 2019. godine, održan na školskom terenu OŠ Gripe. Drugo mjesto pripalo je Crvenom križu Split, a treće mladoj ekipi “Kratki spoj”. Na turniru su još sudjelovale i ekipe Centra za pružanje usluga u zajednici Split, Zajednice Susret, udruge Naš Hajduk te ekipe Karme i Hrvatske reprezentacije beskućnika.

Osim najboljim ekipama, nagrade su pripale i najboljim pojedincima kao i djeci koja su u pauzama između utakmica sudjelovala u nagradnim sportskim igrama. Ovogodišnja timska nagrada za Fair Play otišla je u ruke korisnika Zajednice Susret koji su unatoč manjku snage, ostavili srce na terenu i bili zaslužni za dobro raspoloženje tijekom cijelog turnira. Pojedinačna nagrada za Fair Play pripala je Lovri Maglici, najmlađem sudioniku i strijelcu na turniru.

Povod okupljanja kao i proteklih godina bila je Hrvatska reprezentacija beskućnika koja je službeni partner Homeless World Cup-a od 2009. godine i koja je do sada sudjelovala na 5. svjetskih prvenstava (Italija, Brazil, Francuska, Poljska i Mexico). Ovim turnirom započele su pripreme za odlazak u Cardiff, gdje će se u srpnju održati ovogodišnji Homeless World Cup. Osnovni cilj projekta reprezentacije je socijalna reintegracija korisnika kroz pozitivni utjecaj sporta, a svake godine u projektu sudjeluje 15-tak novih igrača iz cijele Hrvatske.

Udruga MoSt se zahvaljuje svim sudionicima, volonterima i prijateljima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju turnira. Hvala kolegama iz socijalnih institucija i udruga koji su nesebično uskočili i pomogli organizaciju. Hvala i našim dragim sponzorima: Splitsko – dalmatinska županija, OŠ Gripe, GK Lokve, Prolux doo, Cageball Winner, DISA doo, Dobartek.hr, Lobby bar, The Flag Pub, Mesnica Dadić i Udruga Nezaposlenih Splitsko – dalmatinske županije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime