Rano jutros župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, obišao je odron ceste na dijelu Jadranske magistrale D8 iznad plaže Dračevac, na ulazu u općinu Podgora. Razgovarao je s vodećim ljudima Županijske uprave za ceste, Županijskih cesta, predstavnicima Hrvatskih cesta, kao i s ljudima Hrvatske gorske službe spašavanja. Na temu što hitnijeg vraćanja prometnice u funkciju razgovarao je i s načelnikom općine Antom Miličićem, kao i s ravnateljima škola s tog područja kako bi se osigurao prijevoz učenika do njihovih škola na nesmetan način do otklanjanja poteškoća u prijevozu nastalih odronom ceste.

VEZANI SADRŽAJ:

 – Danas su ovdje svi relevantni čimbenici koji trebaju sudjelovati u otklanjanju ovog stanja kakvo je trenutno ovdje gdje se nalazimo. Očekujemo da će se do konca dana uspostaviti jedan prometni trak, ali obzirom na ekspertizu na terenu moguće je da će se to dogoditi i tijekom sutrašnjeg dana, jer je potrebno proširiti područje sanacije. U dogovoru sa ravnateljima škola osigurati ćemo da se učenici prebace alternativnim županijskim pravcima do svojih škola. Pred nama je vikend i očekujem da će do početka sljedećeg tjedna promet biti uspostavljen. Ono što ću tražiti od Hrvatskih cesta je da cjelokupna sanacija ovog dijela ceste bude gotova do početka turističke sezone kako bi se promet mogao nesmetano odvijati – kazao je župan.

Jutros je i zaobilazni pravac bio blokiran zbog autobusa (Foto: Domagoj Vranješ)

Tridesetak metara ceste nastradalo je odronom, a prema predviđanjima stručnjaka, biti će potrebna sanacija u dužini od oko stotinu metara prometnice.

 – Snalazimo se kako možemo. Cijelu noć se marljivo radilo i okrenula nam se sreća i kiša je prestala padati. Nadam se da će se danas otvoriti barem jedan trak ceste, a ako ne onda najkasnije sutra ujutro – kazao je načelnik općine Miličić.

Marin Urlić, predsjednk Općinskog vijeća Podgora, kazao je za Dalmacija Danas da su sve ekipe na terenu.

– Pregledali smo šire područje da se to ne bi širilo. Promet se odvija zaobilazno preko Gornje Podgore. Riješen je problem koji se stvorio zbog autobusa u jutarnjim satima. Radove izvode djelatnici Županijske uprave za ceste. Smatram da će se kroz nekoliko dana cesta sanirati barem toliko da se može pustiti promet – kazao nam je Urlić koji je dodao da je Općina osnovala Stožer koji koordinira aktivnosti vezane uz novonastalu situaciju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime