Odjedrena je prva etapa ovogodišnje 76. Viške regate krstaša koja je iznimno zbog pandemije korona-virusa postala Pa(v)iška. Naime, zbog epidemioloških mjera i odluke Stožera civilne zaštite grada Visa, odustalo se od tradicionalne rute Split-Vis, te se flota od 93 broda uputila za Hvar, u Stari Grad!

Pa se prolaz prvog kroz cilj u jedrenom vremenu piše posadi broda „Mareus 3” kormilara Luke Jerčića, kojima je trebalo 2 sata i 20 minuta za projedriti zadane 22 nautičke milje. Što je svojevrsno i iznenađenje, budući su članovi kluba Split, bili brži od jurilice-favorita „Molo Longo Tutta Trieste” kostrenskog kluba Galeb sa Rajkom Kujundžićem u kokpitu, za punih 11 minuta.

– Imamo odlične uvjete za jedrenje! Na startu doduše je bilo manjka vjetra, no onda je zapuhala tramontana nekih 15-čvorova i cijela flota je uživala u regatavanju – s mora nam je referirao situaciju Dominik Perković, predsjednik Regatnog odbora organizatora ove tradicionalne regate splitskog kluba Labud, pa dodaje:

– Drugi brod u jedrenom vremenu je „Molo Longo Tutta Trieste” koji prolaz kroz cilj ima u vremenu od 13:31 minutu, odnosno nakon dva sata i 31 minuta regatavanja, budući smo startali točno u 11 sati iz Splita.

Treće vrijeme piše se posadi „Polet Furiosa” kormilara Nikole Deškovića iz JK Labuda, koji su do ciljne linije dojedrili nakon 2 sata i 38 minuta navigacije. Inače oni su pobjednici i Komiške i Mrdujske regate, pa sada dobrim plasmanom na Viškoj mogu i do prestižnog pokala „Lukše Cicarellia”.Flotu, nakon prve navigacijske etape, čeka regata unutar starograjskog porta koja je na rasporedu u subotu, a povratak u Split zakazan je za nedjelju sa startom u 9 sati.


Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime