Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku o poništavanju donesenih odluka koje se tiču prekida i završetka natjecanja u sezoni 2019/2020.

U muškoj konkurenciji prvakom je prije više od mjesec dana proglašena Mladost Kaštela te u ženskoj Mladost Zagreb.

Sukladno pozivu Središnjeg Državnog Ureda za Šport za usklađivanjem odluka o prekidu natjecanja prije za to predviđenog kraja, te o promjenama propozicija ili sustava natjecanja,  s odredbama Zakona o dopunama Zakona o sportu, s obzirom na nemogućnost daljnjih natjecanja u doglednom vremenu te radi osiguravanja regularnosti natjecanja, Upravni odbor HOS-a donio je odluku o poništavanju predmetnih odluka.

Nove odluke o završetku natjecanja 2019/2020 i sustavu natjecanja 2020/2021, bit će donešene sukladno Zakonu o dopunama Zakona o sportu od 18. travnja 2020 te sukladno propisima.

Savez je, podsjetimo, odlučio da je muški prvak kaštelanska Mladost premda je ona, kao i imenjaci iz Zagreba, odigrala svega dva kola u prvenstvu i na osnovu bolje bod-razlike držala prvo mjesto u tom trenutku, jer su oboje u te dvije odigrane utakmice pobijedile s 3-0.

Tu odluku nikako nisu mogli prihvatiti u zagrebačkoj Mladosti dok ni Kaštelani nisu bili pretjerano sretni zbog te odluke, već su sportski željeli do naslova doći na parketu.

Kako će izgledati nastavak sezone I hoće li ga uopće biti, ostaje nam za vidjeti a novu odluku saveza komentirao je I trener odbojkaša Mladosti Ribola Kaštela Ivan Rančić:

-Poštujemo odluku saveza kao i prethodnu jer je donijelo najveće tijelo HOS. Mi nismo ti koji želimo komentirati odluke koje nisu u našoj ingerenciji, a najmanje želimo neke podjele ili loše tonove u Hrvatskoj odbojci. Novu odluku koju će savez donijet uskoro također ćemo poštivat, a nadamo se na dobrobit svih hrvatskih klubova. – zaključio je Rančić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime