Komemoraciji za šjor Stanka Poklepovića nazočili su brojni legendarni Hajdukovi igrači. Nakon završetka programa, izjavu za medije su dali Goran Vučević, Luka Bonačić, Joško Španjić, Ivan Gudelj i Ante Miše, koji nisu mogli skriti emocije i uspomene koje ih vežu za Špacu.

 

– Špaco je bio jedna veličina i veliki stručnjak. Na nama ostaje da ga zauvijek nosimo u srcima, jer je to istinski zaslužio. Njemu bi to puno značilo. Odgojio je jako puno generacija, živio je za Hajduk i dužni smo mu to vratiti. Bio je jedinstven. U svakom trenutku je znao lošu situaciju pretvoriti u fenomenalnu, a u tome se ogleda također njegova veličina, rekao je Vučević.

Luka Bonačić je rekao kako uspomenama na dogodovštine koje je proživio s njima nema kraja.

– Špaco je bio učitelj, od njega smo puno naučili i prenesili stečeno znanje po svijetu. Uspomena na njega nema kraja.

Kako ga nadomjestiti?

To je teško. Nogomet će uvijek biti nogomet, a on se u tome izvanredno snalazio.

Emocije nije mogao skriti Joško Španjić.

– Nisam znao za podatak da sam najviše kod njega nastupio. Znam samo da smo povezani, imao sam taj privilegij poznavati ga i surađivati s njim. Bio je neponovljiv, imao je dozu humora, a igračima je uvijek olakšavao podnositi profesionalne obveze.

Po čemu ćete ga pamtiti?

U prvom redu kao velikog čovjeka pa onda velikog trenera. Njegovo znanje je zaslužilo puno više trofeja, a nažalost nije imao mogućnost raditi u kontinuitetu više godina. U više je navrata odlazio iz Hajduka, ali isto tako se vraćao i pokazivao da je uz Hajduk srcem, dušom i tijelom. Bio je vizionar i danas vidimo da je njegovo znanje prilično veliko da bi, kako je rekao, u onome vremenu egzistirati. Bio je otvorena knjiga iz koje ste mogli tečno učiti, zaključio je Španjić.

“Hajduk je pod Špacom igrao najbolji nogomet u Europi”

– Bila mi je čast što mi je bio trener. Hajduk je u njegovo vrijeme igrao najljepši nogomet u Europi. U prvom redu je bio veliki čovjek, živio je 24 sata, bio je nogometni vizioar i romantik. Hvala mu na svemu i bila mi je velika čast što me je trenirao.

U Europi Poklepović s Hajdukom nije izgubio utakmicu?

Da, nismo gubili ni kući ni u gostima. Da je on ostao na klupi, siguran sam da bismo osvojili Kup UEFA-e.

Nogomet mu je bio sve?

Da. Osim što je bio posebno osebujan nogometni fanatik. Bio je nogometna enciklopedija i ispred svoga vremena. Često sam ga posjećivao dok je bio bolestan i kao izbornik sam ga koristio u predavanjima diljem Dalmacije, a zauvijek ćemo pamtiti brojne uspomene koje smo doživjeli s njim.

Otišao je posljednji veliki trener s ovih prostora, rekao je Ivan Gudelj.

Na kraju je svoje mišljenje o legendarnom treneru rekao Ante Miše.

– Čovjek koji mi je drugi nogometni otac, koji me je naučio mnogo toga. Obilježio je moju obitelj kao osoba, kao pedagog, koji me je vodio u više navrata.

Po čemu ga možete izdvojiti?

Prvi nas je naučio neke preformacije. Jedan je od prvih trenera koji je radio analize 1985. godine, a najviše ću ga pamtiti po tome što bi od tebe napravio i čovjeka i nogometaša, zaključio je.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime