Od ponedjeljka i istarski srednjoškolci vraćaju se u školu

Sve su te odluke u skladu s popuštanjem mjera s obzirom na povoljan trend i pad broja novozaraženih diljem zemlje, poglavito u Istri


Od ponedjeljka, 22. veljače sve će škole i u Istarskoj županiji raditi po tzv. modelu A, što znači da će učenici nastavu pohađati u školi, kao i prije epidemije, izvijestio je u srijedu poslijepodne istarski Stožer civilne zaštite.


“Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku o modelu odvijanja nastave u srednjim školama na području Istarske županije u drugom polugodištu školske godine 2020./2021. Sukladno odluci, od ponedjeljka, 22. veljače nastava za srednje škole na području Istarske županije odvijat će se prema modelu A, to jest u školi, s pripadajućom praksom, navodi se u priopćenju za javnost županijskog Stožera civilne zaštite.

Inače, od ovog tjedna u Istarskoj su županiji na nastavi u školi svi osnovnoškolci i maturanti srednjih škola, jedino su na online nastavi bili učenici od prvih do trećih razreda srednjih škola, koji se u ponedjeljak također vraćaju u školu. Sve su te odluke u skladu s popuštanjem mjera s obzirom na povoljan trend i pad broja novozaraženih diljem zemlje, poglavito u Istri.

“Mi imamo incidenciju od 29 zaraženih na 100 tisuća ljudi u posljednja dva tjedna. Vidjet ćemo uskoro i učinak mjera, ali nemojmo zaboraviti da okruženje nije dobro i da nismo izolirani otok. Nastavit ćemo pratiti situaciju”, poručio je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac, koji je pritom podsjetio da je za ulazak u zelenu zonu granica pet zaraženih na 100 tisuća stanovnika.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime