Redakcija portala Dalmacija Danas još se prije nekoliko mjeseci predbilježila da će sudjelovati u akciji “O La La 366 večera” u kojoj se kuha za beskućnike. Jučer je konačno stigao i taj dan, članovi redakcije, suradnici i prijatelji portala sudjelovali su u akciji u kojoj se kuhala večera za 40 splitskih beskućnika.

Za medijsku popraćenost događaja zamolile su nas Splićanke Lada Štefek i Lana Iljadica koje su pokrenule akciju “O La La 366 večera”. Naša prethodna objava na ovu temu u veljači imala je pozitivan odjek na akciju, a organizatori se nadaju da će se akciji priključiti još dobrih ljudi jer se uvijek nađe slobodnih datuma kada se bilo koja ekipa može javiti za kuhanje. Akciju su podržali Given2Fly Adventures, PŠD Galeb Kaštel Lukšić i HPD Kozjak.

Sve je počelo ranom zorom u subotu kada je vrijedna baka Ana Sarić – Vučavka zagrijala komin da bi ispekla čak tri velika kruha ispod peke. Članak o baki Vučavki na portalu imao je nevjerojatan medijski odjek. U nedjelju se ekipa portala Dalmacija Danas okupila u kući Joška Markova i Jasmine Brletić u Kaštel Gomilici gdje se kuhao kiseli kupus s kobasicama i gdje su se pripremali kolači. Kupus je bio domaći, iz Dalmatinske zagore. Više sati trajala je priprema hrane, zatim i kuhanje, ali uz dobru atmosferu i druženje, vrijeme je brzo prolazilo.

Konačno, oko 19 sati, večera je bila spremna te smo je dopremili u prostore splitske udruge MoSt gdje je bila podijeljena korisnicima.

KAKO I VI MOŽETE POMOĆI?

Akcija “O La La 366 večera” traje već osmu godinu i ne događa se samo na neke prigodne datume. Skoro svaku večer Splićani i ostali kuhaju za beskućnike svog grada. U Splitu ima nešto više od 100 beskućnika, o njima skrbi vrijedna udruga MoSt.

Prijave mogu ići preko Facebook grupe “O La La – 366 večera” ili na broj mobitela 091 918 91 37. Slobodnih datuma u godini je puno. Svatko ima pravo odabrati bilo koji datum. Javite se, napravite jedno veliko dobro djelo, nije lako da jedna obitelj sama preuzme kuhanje za 36 ljudi, ali se rasporede grupe ljudi.

Ako ne znate kuhati može se naručiti gotovo jelo, dakle postoje različiti načini kako možete pomoći.

– Bilo bi nam drago da se u akciju uključe neki novi dobri ljudi. Najdraže bi nam bilo, ka’ šta smo rekli već puno puta, da nam se jave neki novi restorani, bistroi, fast foodovi, ćevabdžinice, pizzerije… i da uzmu i kuvaju bar po jedan put u godini” – poručuju iz “O La La 366 večera”.

Splićanke i Splićani, dobri ljudi, što čekate 🙂Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime