OČEKUJU SE NOVI PODACI: Božinović najavio lokalno popuštanje mjera

Govorio je i o 15. veljače i mogućim popuštanjima mjera


Jučer smo imali 424 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2904.


Među njima su 1143 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 106 pacijenata.

Preminule su 22 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 235126 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5144 preminulo, ukupno se oporavilo 227 078 osoba od toga 453 u posljednja 24 sata.

Do danas su ukupno testirane 1 223 360 osobe, od toga 5 605 u posljednja 24 sata.

Božinović najavio lokalno popuštanje mjeraDavor Božinović, potpredsjednik vlade, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite, jutros je najavio kako će se ići prema usvajanju principa lokalnog popuštanja mjera.

“Mislim da ćemo ići u tom smjeru, ovaj put prije sezone. Ne mogu reći kada, ali to po meni nije pitanje hoćemo li nego kada ćemo odlučiti ići u tom smjeru”, rekao je Božinović, piše Index.Govorio je i o 15. veljače i mogućim popuštanjima mjera.

“Mi ćemo sigurno biti najbolji saveznik kad se tako procijeni da se nešto korigira u tom smislu”, rekao je Božinović odgovarajući na pitanje o mogućnosti otvaranja.

“Ako se trend nastavi, ako budemo stabilizirali taj pad, ako on bude veći, sigurno nećemo gubiti vrijeme da nešto korigiramo i da se ti objekti u dijelu ili pod određenim uvjetima mogu otvoriti”, poručio je.

Upitan o gužvama u gradovima, rekao je da je alternativa tome proglašenje policijskog sata, što je odbacio kao mogućnost.

“Mi nećemo ljude zatvarati doma”, poručio je Božinović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime