U Osijeku od 29. siječnja do 01. veljače izabranici izbornika Mate Stankovića borit će se za prvo mjesto koje vodi na svjetsko prvenstvo s reprezentacijama Rusije, Azerbajdžana i Slovačke.

Samo pobjednik skupine, a mi s Rusijom, Azerbajdžanom i Slovačkom tvorimo skupinu C, odlazi direktno na svjetsku smotru najboljih malonogometnih reprezentacija, dok će drugoplasirani imati priliku za popravni u doigravanju.

Za komentar uoči kvalifikacija za svjetsko prvenstvo zamolili smo vratara reprezentacije Žarka Luketina, koji je svojim obranama na vratima Olmissuma zaslužio poziv izbornika.

– Očekivanja svih nas su ista, prolazak skupine, igramo kod kuće, nadamo se ispunjenim tribinama u Osijeku i dat ćemo sve od sebe za pobjedu protiv Azerbajdžana i Slovačke, kako bi došli u priliku da u subotu s Rusijom igramo za pobjednika skupine i direktan plasman na svjetsko prvenstvo. Zajedno smo već deset dana, dobro se trenira i jedva čekamo prvu utakmicu – istaknuo je Luketin za Dalmacija Danas.

Svjetsko prvenstvo održat će se u rujnu ove godine u Litvi, a tko nam je glavni konkurent u borbi za odlazak u Litvu, odgovorio nam je Luketin.– Azerbajdžan je na papiru i po koeficijentu bolja ekipa od nas, imaju nekoliko Brazilaca u ekipi, po meni su nam oni glavni konkurenti i ta nam je utakmica najvažnija. Fokus pred ovaj turnir nam je na njima, dobro smo ih analizirali i siguran sam u pozitivan ishod utakmice s njima – kazao je.

Izbornik Mato Stanković za elitno kolo kvalifikacija pozvao je sljedeće igrače:

Vratari: Žarko Luketin, Zoran Primić
Braniči: Duje Bajrušović, Franco Jelovčić, Josip Jurlina, Davor Kanjuh, Vedran Matošević, Tihomir Novak
Napadači: Matej Horvat, Duško Martinac, Luka Perić, Kristijan Postružin, Josip Suton, Luka Suton

Hrvatska svoju prvu utakmicu ima na rasporedu u srijedu 29. siječnja, kada će od 20 sati na parketu sportske dvorane Gradski vrt u Osijeku dočekati reprezentaciju Azerbajdžana.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime