OBUDOVJELA VJEŠTICA / THE WIDOWED WITCH u kinu Karaman na Splitskom filmskom festivalu

Pročitajte što još sve možete pogledati na Split film festivalu

U​ ​srijedu, 10. listopada ​u​ ​kinu​ ​Karaman​ ​s​ ​početkom​ ​u​ ​18.45​ ​sati​​ bit​ ​će u konkurenciji
kratkometražnog filma,​ ​prikazan​ ​film​ ​kineskog redatelja Cai Chengjiea “OBUDOVJELA
VJEŠTICA/THE WIDOWED WITCH”, nagrađen na filmskom festivalu u Rotterdamu. ​​​Film​ ​je​
​to​ ​o Wang Erhao, koja nakon što izgubi dom i muža, putuje od mjesta do mjesta u
preuređenom kamperu, zajedno s desetogodišnjim djeverom. Kako bi preživjela hladnu zimu na toplome, glumi iscjeliteljicu i skida uroke sa seljana. Često se dogodi da ironija sudbine uplete prste i stvarno ih izliječi. Ljudska pohlepa i apatija dovedu do toga da gubi moć i unatoč pokušajima njen život završava beznadno.


THE WIDOWED WITCH

U​ ​20.45​ u kinu Karaman, u programu Forum  ​slijedi​ ​film​ ​indijskog​ ​redatelja​ ​​Aditya
Kripalanija “TIKLI AND LAXMI BOMB”, koji će predstaviti producentica Sweta Chhabria, koja je stigla ravno iz Mumbaija, centra indijske filmske industrije. Priča se vrti oko dvije
prostitutke koje odlučuju postići autonomiju, tako da same vode dio posla. Laxmi Malwankar je prostitutka u Mumbaiju. Radi na cesti i dio je uspješne seksualne industrije Mumbaija već gotovo dva desetljeća. Ima četrdeset godina, izmorena je i na određeni način duboko lojalna prema Mhatreu, svodniku koji se brine za sve djevojke u ulici. 22-godišnja Putul bježi iz Bangladeša i Mhatre je dovodi Laxmi da je poduči poslu. Buntovna Putul je puna pitanja o tome kako sustav funkcionira i zašto svi muškarci u sustavu prostitucije obećavaju zaštitu, ali sami postaju predatori od kojih nema zaštite. Film se bavi revolucijom u industriji pružanja seksualnih usluga.

TIKLI AND LAXMI BOMB

U​ ​kinoteci​ ​Zlatna​ ​vrata​​ ​​u​ ​19.00​ ​sati​ ​moći će se ​pogledati​ ​​dugometražni dokumentarni film
« DUBINSKA OŠTRINA/DEPTH OF FIELD» peruanskog redatelja Renzoa Alva Hurtadoa. 
Tijekom izvanrednog stanja u regiji Islay, dvojica snimatelja zakapaju vanjsku memoriju s
neobjavljenim materijalom protesta protiv rudarskog projekta korporacije Southern Copper. Dok se dokumentarac montirao, otkrivene su snimke koje će pomoći u sudskom predmetu protiv farmera Antonia Coasaca, optuženog za napad na policiju, zbog čega mu prijeti 6 do 8 godina zatvora.

U 21:00 sat, također u Zlatnim vratima, španjolski redatelj Jorge López Navarrete predstavit će svoj dugometražni film “UDALJENA MUKLA TUTNJAVA/ROUGH REMOTE RUMBLE”. Film bez dijaloga: kamen se ruši sa zida, skotrlja na zemlju i naglo zaustavi. U istom trenutku nebom prolazi sličan oblik.

ROUGH REMOTE RUMBLE

Do kraja festivala u Lođi kinoteke Zlatna vrata od 9 do 19 sati mogu se pogledati VR filmovi i PLAZAVILLE, novomedijski projekt G.H. Hovagimyana.

Ulaz na sve projekcije u kinoteci Zlatna vrata je slobodan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime