OBRAT U HNS-u: Izglasali podršku HDZ-u, Vesna Pusić će biti izbačena iz stranke

Središnji odbor HNS-a odbacio je jučerašnji prijedlog Predsjedništva i odlučio izglasati potporu HDZ-u. Do odluke Središnjeg odbora HNS-a došlo je nakon što je Ivan Vrdoljak jučer objavio kako je stranci preporučio da ne koalira s HDZ-om te nakon što je danas novinarima poručio da ide u političku mirovinu.


Najglasniji protivnici suradnje s HDZ-om, Vesna Pusić, Andro Vlahušić, Goran Beus Richembergh i Nada Turina tako su nadglasani na sjednici na kojoj se pojavilo 107 članova Središnjeg odbora. Za odluku o koaliranju bila su potreba 54 člana.

Kako Index doznaje, samo 20 glasova bilo je protiv suradnje, 9 je bilo suzdržanih, a ostali su bili za suradnju s HDZ-om.

Usto, Središnji odbor HNS-a potvrdio je i kako Srećko Ferenčak ostaje glavni tajnik stranke.

Pusić će biti izbačena iz stranke

Vesna Pusić je najavila da će statutarno biti isključena iz stranke jer je najavila da neće podržati odluku. Goran Beus Richembergh je kazao kako je ovu odluku doživio vrlo teško i vrlo emotivno.


– Bila sam protiv, ali sam ostala u manjini. Šokirana sam ne toliko odlukom, koliko načinom na koji je to izvedeno – rekla je Pusić.

Mrak Taritaš: Užasno sam tužnaAnka Mrak Taritaš za Index je pak poručila kako je jako tužna zbog odluke Središnjeg odbora.

– Ja sam užasno tužna, želim njima svu sreću, ali užasno sam tužna – kazala nam je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0