Dvadeset i četvrta obljetnica Vojno-redarstvene operacije (VRO) “Bljesak u kojoj je 1995. oslobođena zapadna Slavonija obilježena je u srijedu svečanošću kod spomen-obilježja “Kristalne kocke vedrine” u Okučanima, gdje su počast poginulima odali njihovi suborci, članovi obitelji i prijatelji te najviši predstavnici države, Sabora i Vlade.

“Svečano i emotivno, slaveći život, s pijetetom prema onima koji su u temelje Domovine utkali sebe, prisjetimo se ‘Bljeska’, vojno redarstvene akcije kojom je oslobođena zapadna Slavonija”, poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović preko Twittera.

Predsjednica se na svečanosti pojavila u bijelom odijelu, a upravo je bijela bila omiljena boja predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana za ovakve prigode.

Operacija “Bljesak” počela je 1. svibnja 1995. u ranim jutarnjim satima, a u manje od 32 sata hrvatske snage, koje su brojile oko 7200 vojnika i policajaca, oslobodile su 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija.

U oslobađanju zapadne Slavonije poginuo je 51 hrvatski branitelj, a više od 160 ih je ranjeno.2 KOMENTARI

 1. KOLINDA , PREDSJEDNICA KOJA ODLAZI!!
  A U DANAŠNJOJ VALADAJUĆOJ POLITIČKOJ SITUACIJI JE KOLINDA GRABAR ODLIĆNA ZAMJENA, JER PREDSTAVLJA PRAVO POLITIČKO I DUHOVNO STRAŠILO SAMOJ SEBI ,JER JE RELIGIOZNA,SLABO ILI NIKAKO OBRAZAOVANA OSOBA ,PO ZANIMANJU STJUARDESA ,ZA KOJU BI HEGEL REKAO DA NE ZNA MISLITI, ALI ZNA VJEROVATI I SLUŠATI. A TAKAV JE BIO I OSTAO TUĐMAN NA KOGA SE ONA DANAS POZIVA NA SLAVLJU GODIŠNJICE STEPINČEVSKE HRVATSKE ,KAKO ROBUJE EVROPSKOM MONOPOLSKOM KAPITALU ,POD POKROBITELJSTVOM MAJKE AMERIKE I BASTIONA SVIH OVOZEMALJSKIH ZALA, VATIKANA.I KAO TAKVA BIVA IZABRANA OD NAJMANJE MANJINE HRVATSKIH GLASAČA ZA OKTROIRANU PREDSJEDNICU PODIJELJENIH HRVTA OD VREMENA KADA NAM JE FRANJO TUĐAMNA I ZLOČINAČKA CRKVA ,VJERSKIM RATOM, DONIJELA NOVU OKUPACIJU I PODIJELILI HRVATSKE GRAĐANE NA ONE NAŠE TALIBANE, KRIŽARE,ZATUCANE KATOLIKE I ONE DRUGE I DRUGAČIJE KOJI MORAJU NESTATI ILI SE TRANSFORMIRATI U PONIŽENE I OSIROMAŠENE, PA SLEDSTVENO TOME KOLINDA GRABAR JE U OVIM IZBORIMA,KOJI TO NISU, ODNIJELA POBJEDU ,ONU NAJMRŠAVIJU U PRAKSI KAPITALISTIČKIH IZBORA, JER MNOGI GRAĐANI NISU GLASALI , A MNOGI SU SE NAŠLI U ZABLUDI NJENIM APSTARKTNIM OBEĆANJIMA ,NEKIH PLANETRANIH ILUZIJA O UNAPREĐENJU HRVATSKE U NAJBOGATIJU DRŽAVU EVROPE ČIME ĆE RIJEŠITI VELIKU NEZAPOSLENOT I SIROMAŠTVO ,ŠTO JE VELIKA PREVARA . VELIKI POSTOTAK GLASOVA JE PRIKUPLJEN U ISELJENIŠTVU, A POSEBNO U BIH ,GDJE KATOLIČKA CRKVA UZ POMOĆ VATIKAN,PENTAGONA I SVIH DESTRUKTIVNIH SNAGA DEMOKRACIJE SVIJETA, KOJI SU KUMOVALI OVOJ NEIZVJESNOSTI ,U KOJOJ VELIKI PROCENT GRAĐANA SVIJETA UMIRE OD GLADI , A JOŠ VEĆI PROCENT JE NA RUBU GLADI ,DA SUTRA UMRU U BIJEDI KRŠĆANSKE DEMOKRACIJE KOJU JOJ JE OSIGURAO VLADAJUĆI KAPITAL KOJEG KONTROLIRA PENTAGON I VATIKAN.

  CIA I OSTALE SUŽBE SVETE ALIJANSE SU TAKOĐER BILE AKTIVNE JER JE TO POSTICALA NJEMAČKA NACISTČKA STRANKA,POD EUFEMISTIČKIM NAZIVOM,=NARODNA=DODAJEM, NIBELUNŠKA .

  I TAKO JE NAJVEĆI DIO HRVATSKIH GRAĐANA NAMAGARČEN ,KAO 199O GODINE , OD TUĐMAN-KAPTOSKIH NACISTIČKO-STEPINČEVSKIH HOLOKAUSTSKIH PLANERA ,KOJI SU STVORILI PLAN REINAKARNACIJE STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE ,A TAJ PLAN SU PROVODILI USTAŠKO-KATOLIČKI TERORISTI ,KOJI SU ČINILI JEZGRU ZLOČINAČKOG POHODA PROTIV SOCIJALISTIČKE HRAVTSKE . DAKLE,JEZGRU TOG ZLOČINAKOG POHODA ČINILI SU TERORSITIČKE SKUPINE IZ ZAPDNE NJEMAČKE , ZAPADNE EVROPE I OSTALIH DIJELOVA SVIJETA , A KOJIMA SU UPRAVLJELE ,CIA ,VATIKANSKE I NJEMAČKE SIGURNOSNE SLUŽBE.

  TAKO NAŠA KOLINDA ,KAO PRAVA ZATUCANA KATOLKINJA IZVOJEVALA ONO MJESTO I ONU DUŽNOST KOJOM SE NEĆE USPJEŠNO SLUŽITI ŠTO ĆE BITI NA ŠTETU HRVATSKIH GRAĐANA . DAKLE ,TREBA ZAKLJUČITI DA NAŠA KOLINDA NIJE USTOLIČENA KAO BARBIKA UZ PEĆENOG VOLA ,KOA ŠTO JE NJEN IDOL ,KRUPNOZUBI SATRAP TUĐMAN ,ALI JE BILA OKRUŽENA ,U NAJMANJU RUKLU VOLOVIMA KOJI SU OD NJE NAPREVILI BARBIKU DOPUŠTAJUĆI JOJ ONAKVE NEOZBILJNE I BEZVRIJEDNE PORUKE ,IDIOTSKOG KARAKTERA ,SLANE HRVATSKIM GLASAČIMA.

  I DA ZAKLJUČIM ,TA KUHARICA PAŠTA ŠUTE ILI STJUARDESA ,A U SLOBODNO VRIJEME ATLANSKA SLUŽBENICA,AVGANISTANSKA VOJNIKINJA, ZATUCANA KATOLIKINJA ,A SADA BARBIKA HDZ-EOVIH TALIBANA, DANAS PORUČUJE: NE IZ DUBRAVE UZ PEČENOG VOLA, KAO NJEN PRETHODNIK ,PO STUPNJU SVIJESTI,TUĐMAN, NEGO SA TE-VE GOVORNICA I DRUGIH JAVNIH TELASKIH ALTO-PARLANTE BRBLJAONICA ,OKRUŽENA POTOMCIMA STEPINČEVIH KRIŽARA ,KOLJAČA, ČUVARA III-ĆEG REICHA I BASTIONA SVIH OVOZEMALJSKIH ZALA ,VATIKANA ,PREMA KONKORDATU SKLOPLJENOM U RIMU 1935 GODINE,ŠALJUĆI HRVATSKIM GRAĐANIMA KAO I UVJEK DO SADA,IZ NEUKE TIKVE BUDALASTE PORUKE.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime