Podijelite

Portal Index.hr objavio je nove e-mailove vezane uz aferu Hotmail. Navode da se premijer Plenković najmanje tri puta susreo s “Borg grupom” te da je iz hodograma aktivnosti te skupine vidljivo je da su Plenkoviću prezentirali prijedlog da savjetnici za Vladu rade besplatno, a naplaćuju se preko Agrokora. Tvrde i da je Plenković znao tko su pravi pisci zakona jer se s njima susreo tjedan dana prije nego što će Vlada donijeti taj zakon.

Plenković je u utorak na pitanje osjeća li se odgovornim u aferi Hotmail, odgovorio da se ne osjeća odgovonim i da niti jedan emial nije poslan njemu. Istina, niti jedan email nije poslan direktno njemu, već njegovoj savjetnici i to nekoliko sati prije usvajanja Lex Agrokora.

Iz hodograma aktivnosti tzv. Borg grupe vidljivo je da su Plenkoviću prezentirali prijedlog da savjetnici za vladu rade besplatno, a naplaćuju se preko Agrokora. Nevjerojatno je da je ta “sitnica”, da ljudi besplatno rade za vladu, a naplaćuju se u Agrokoru, promaknula Plenkoviću koji je inače pravnik.

Naime, u Aferi Hotmail jedna od najvećih otegotnih okolnosti, a koju sada istražuje i USKOK, činjenica je da je Borg grupa, u kojoj su uz Martinu Dalić bili Ante Ramljak i Tomislav Matić iz tvrtke Texo Management, Matko Maravić i Tonći Korunić iz InterCapitala, Branimir Bricelj iz tvrtke Altera Savjetovanje i Odvjetničko društvo Šavorić i Partneri, radila na pripremi Lex Agrokora da bi taj posao bogato naplatili savjetničkim ugovorima u Agrokoru, piše Index.

Premijer “molio” da se sastanu s njim

Teza premijera Plenkovića kako nije znao za sve procese unutar Borg grupe, kao i da nije sudjelovao u radu te grupe, jednostavno ne stoji. Naime, upravo je premijer Plenković “molio” buduće pisce Lex Agrokora da se s njim sastanu “vezano za temu na kojoj rade”. Evo kako o tom pozivu piše Martina Dalić 5. ožujka.

– Premijer moli da sutra dođete u Vladu u 15:30 vezano uz temu na kojoj radimo. Nadam se da ćete uspjeti. – napisala je Dalić. Poziv se nije odnosio samo na članove Borg grupe nego i na Zdravka Marića, ministra financija.

Drugi sastanak Borg grupe s premijerom održan je 23. ožujka, tjedan dana prije nego što će Lex Agrokor biti usvojen na vladi. Pisanje Lex Agrokora u to se vrijeme već dobro “zahuktalo”.

Nakon tog sastanka s premijerom kreće i dio komunikacije službenim kanalima, odnosno službenim mailovima u Vladi. Jedan od tih službenih kanala bila je i Plenkovićeva savjetnica, piše Index.

Reakcija Vlade: “Ovi mailovi potvrđuju da u Agrokor nismo ulagali novac građana”

Iz Vlade su zasad samo neslužbeno komentirali današnju Indexovu objavu za N1. U njoj navode da su današnji dokumenti potvrdili da se između opcija ponuđenih Vladi RH izabralo onu koja je mogla osigurati nastavak poslovanja Agrokora bez da se u njega ulozi državni novac, novac građana.

Navode i da je u pripremi zakona odrađen veliki posao u kratkom roku koji je omogućio da Agrokor i danas uredno posluje. Dokument naime izričito potvrđuje da će savjetnike plaćati Agrokor, sama kompanija, i da neće biti troška za državu, ne koji će se savjetnici angažirati’.

 


(Visited 1 times, 1 visits today)

Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime

jedan × tri =